Hva er tursykling?

TursyklingTips & Triks

Turen er målet sies det. Da handler det ikke om å komme seg fra A til B på raskest mulig måte, men på triveligst mulig måte. Tursykling handler om å komme seg ut på sykkelen for å se seg om. Det å oppleve omgivelsene rundt seg er for mange den ultimate måten å tilbringe ferien på. Likevel trenger du ikke dra på en ekspedisjon på flere uker for å drive med tursykling. Det holder å ta seg en tur på et fint sted i nærheten.

Det å sykle på tur krever ikke stort, men en sykkel er påkrevd. Det er viktig å beskytte hodet derfor synes jeg du skal ha på deg en hjelm. Så er det greit å ha noen fornuftige turklær. Sykkelbukse, sykkeljakke og alle andre antrekk som har med sykkel å gjøre er strengt tatt ikke nødvendig. Du kommer like langt med ei god turbukse om du har det. Bare husk at bukse i kjedet er ganske dumt for buksa. Så enten ei smal bukse eller ei bukseklype er kjekt. Husk at på sykkel så blir det mer trekk rundt deg, så det å ha vindtette plagg er ikke så dumt.

Jeg liker å ha med meg litt å drikke og kanskje en matbit. En sekk kan være greit å stappe det du har med deg oppi. Husk bare at en stor og tung sekk blir ubehagelig når du skal sykle, så pakk med deg så lite som mulig. Det jeg alltid har med meg er et kamera. Jeg synes det er artig å dokumentere det jeg holder på med.

Sykkelen og utstyr på tur
Sykkelen og utstyr på tur

Så er det bare å legge i vei. Gamle veier rundt om, grusveier inn til fjellområder eller vei etablert til skogsmaskiner? Alternativene er mange og når du sykler rundt for å se deg om, så finner du stadig veier som kan være spennende å prøve. Kanskje ikke du prøver denne gangen, men neste gang. Jeg har pleid å merke av veier ved hjelp av GPS-en min. Det fordrer jo at du har noe å merke av med. De fleste telefoner i dag har mulighet for å vise kart. Selv synes jeg Google sin tjeneste MyMaps fungerer bra til merking hvis man skal bruke telefonen.

Når du da kommer hjem etter en tur så har du fått deg en fin tur og kanskje funnet et par nye stier eller veier du vil prøve ved en senere anledning.

Da er det bare å ønske deg god tur. Del gjerne erfaringene dine med tursykling i en kommentar til denne posten om du vil det. Håper å høre fra nettopp deg.