Bythlon pedaler

BythlonProdukttesterReklameProdukttesterTerningkast 5

Pedalene er for ordens skyld sendt til Sykkelhjulet til denne testen fra Bythlon Team Europe.

Førsteinntrykk

Pedalene kommer inn en liten beskjeden boks med cleats og verktøy for å skru alt på plass. Kvalitetsfølelsen av pedalene er tilfredsstillende. Klarer ikke finne ut nøyaktig hva det er. Men ser og føles som en kompositt materiale av noe slag.  

Cleatsen bruker landevei sko. Så MTB sko funker ikke her.

Vekten per sett er 374g inkl. cleat. Som er tyngre enn de tradisjonelle pedalene fra Shimano. Men så er nok disse ikke ment for de mest hardbarka vekt fanatikerne heller. 

Det som gjør disse pedalene unike, er at man ikke klipser seg fast i pedalen, men cleatsene passer nedi hull istedenfor. Så gjør at man får fordelen med stive sykkel sko, men slipper risikoen med å låse seg fast til pedalen. Man får ikke dratt foten opp i slutten av tråkket. Skapes det noe kraft der? Men den diskusjonen tar vi ikke her.

De første turene

Bythlon er ganske massive

Etter at raceren fikk nye pedaler og skoene fikk nye cleats. Så var det ut på tur. Første tur var opp og ned gata. Etter de første 10 sekundene, så var tanken:

For noe møkk. Klarte jo ikke å få de på plass!

Litt #X@, snudde i enden av gata og prøvde igjen. Da gled de på plass. Og det føltes bra, meget bra. Som vanlige klikkpedaler faktisk. Og de skled ut som det ikke var noe der. Meget fornøyd.

Har blitt noen runder rundt omkring på flate Jæren. Og de funker helt gull. Stoppe og starte er en lek. Syns de er litt bedre og gå på en vanlige cleats. Kjørte bakkeintervaller i den ene bakken vi har her. Og merket ikke noe til at de skulle skli ut. Har ikke testet de på triatlon sykkelen. Men antar de vil funke like bra der.

Konklusjon

For meg så funker Bythlon-pedalene godt til å sykle med. Har ikke prøvd dem i de mest intense skiltsprinter. Men i 99% av bruksområdet til en syklist og spesielt til og fra jobb. Vil disse være helt konge mener da jeg.

Stein i festet Bythlon

En ting som har vært en liten utfordring. Hjemme har jeg små singel i gårdsrommet. Og den setter seg fast i cleaten såpass hardt at man trenger et tynt, hardt verktøy for å løsne den. Det kan være litt problematisk.

Også en liten ting for en triatlet. De er alt annet en aerodynamiske. Den firkantete formen hjelper ikke på aerodynamikken. Men dette er flisespikkeri for noen pedaler som jeg personlig mener at de fleste kan bruke.

Terningkast 5!