MYOG Rammeveske

MYOGRammebagSykkelMYOGOppbevaring

Som tidligere skrevet har sykkelhjulet prøvd seg på produksjon av eget utstyr. Det første som ble produsert er en rammebag. I dette innlegget får du et innblikk i hvordan denne rammebagen ble produsert.

Maler

Får å kunne lage en fornuftig rammebag til en sykkel som på ingen måte har former tilpasset ordinære rammebager må man benytte maler. Siden dette er en spesielt tilpasset rammebag så finnes det ikke maler for akkurat denne sykkelen fra før av. Derfor må malene lages fra bunn av.

Ved hjelp av helt vanlig papir og maskeringstape så ble bit for bit limt sammen til fornuftige former. Det som er viktig å få med seg er at delene bør være så store som mulig og bør ikke har mer enn en bøy. Underveis tilpasses delene på en slik måte at de ikke vil være i veien for syklisten når bagen skal benyttes.

Forberedelser

Når formene var ferdig tilpasset og prøvd en gang så var det på tide å klippe ut alle malene på stoffstykker. En av de tingene som er viktig å få med seg er at malene skal ha klippekanter og sømkanter.

Montering

Så begynte monteringen. Alle delene ble sydd sammen. Ytterstykket, innerstykket og et stykke fór mellom. Alle glidelåser ble sydd inn og kantene ble tilpasset.

Etter at alle delene var utformet, ble de satt sammen. Til slutt ble bånd med borrelåser montert på strategiske plasser.

Ferdig bag

Etter en runde med saks og kantsømmer var det på tide å prøve bagen på sykkelen. Og passformen ble helt fantastisk. Nå gjenstår det bare å få seg en tur ut i marka for å sjekke hvordan dette kommer til å fungere.