USWE Hajker 30

DrikkesekkProdukttesterReklameUSWEVinterOppbevaringProdukttester

Sesongen har så vidt begynt og en av de første produktene som kom på døra i 2022 var drikkesekken Hajker 30 fra USWE. Sykkelhjulet har testet noen sekker fra USWE før og alle har hatt selesystemet No Dancing Monkeytm. Det blir spennende å prøve den nye utgaven av dette systemet.

Det som skiller Hajker 30 fra andre sekker er at den er vanntett. Tidligere sekker har bare vært vannavstøtende. I tillegg til det er veggene i sekken noe tykkere, så derfor egner den seg godt til vinteraktiviteter.

Passform og ventilasjon

Før sekken blir med på noe som helst, er det greit å få den tilpasset. Hajker 30 er en noe større sekk sammenlignet med sekker som er prøvd tidligere.

Selv om sekken er noe større så har USWE benyttet seg av samme bæreseler som tidligere. Når selene er skikkelig justert så sitter denne sekken som et skudd. Innfestingen ser ut som om den er hentet rett fra en Ferrari, spesielt når selene nå også har blitt røde. Nå når sekken har blitt litt større i volum (30 liter) så har også ei hoftestøtte funnet plass på sekken. En av de tingene som har vært veldig positivt med USWE sitt bæresystem er nettopp mangelen på denne hoftestøtta, det blir derfor spennende å prøve sekken med. Det som i tillegg er flott med sekken er at hoftestøtta kan fjernes. Dermed er det duket for en sekk som tar det beste fra to verdener. Det eneste det går ut over er vekta.

Rominndeling

I sekken finner man et stort hovedrom. Drikkeblæra har fått en egen isolerende pose og et eget rom. Et eget rom gjør det tryggere med tanke på eventuelle lekasjoer fra blæra. I samme området som blæra ligger er det en vanntett glidelås som åpner opp et stort rom mellom hovedrommet og drikkeblæra.

I tillegg til hovedrommet finner man et nedre rom og to siderom som alle tre ligger bak vanntette glidelåser. Selve hovedrommet pakkes sammen med et nokså kjent foldeprinsipp. På toppen av sekken finner man et overskudd av stoff som man ruller sammen og fester med en klips. I tillegg er det småfester på kantene for å forhindre at det sammenrullede stoffet stikker ut.

Vanntett foldesystem
Vanntett foldesystem

Med en så stor sekk, så er det ikke så veldig utfordrende å pakke standard pakkeliste. Den er for øvrig som følger:

 • 2 x slanger
 • Lappesaker
 • Dekkspaker
 • Pumpe
 • Girøre
 • Girwire
 • Multiverktøy / Leathermann
 • Vindjakke / Regnjakke
 • Mat / godteri
 • Vann
 • Førstehjelpsutstyr
 • Kamera / GoPro

I tilegg til dette får jeg plass til en dunjakke til eventuelle stopper og et par ekstra hansker. Fremdeles skulle jeg klart å få med meg mer.

Drikkesystem

Drikkesystemet er integrert på en utmerket måte. Det er en fordel at sekken har separate rom for drikkeblære og resten av det man har med seg. Både med tanke på å holde ting tørt hvis uhellet er ute og hvis man skal stoppe i en bekk å fylle på drikkeblæra. Det som gjør løsningen til USWE hakket bedre enn de fleste er at de har sørget for å skjule drikkeslangen og munnstykket inni en lomme på bæreselen. Dermed slipper du at den fryser om vinteren og har du planer om å bruke sekken om sommeren så slipper du at den blir full av gris hvis du sykler i noe tøft miljø.

Isolasjonen til blæra er også mulig å ta bort. Dermed kan du redusere vekta på sekken ganske enkelt om du ikke trenger denne ekstra isolasjonen på turen din.

Drikkesystem fra Hydrapak med isolasjon

Ytre festemuligheter

Sekken har glatte pene overflater og dette er fornuftig hvis du har planer om å sykle i søle og snø. For alle små lommer, kroker og designelementer er perfekte hekter for alt slikt. Likevel er det muligheter for å få festet på både lys og hjelm på sekken. Et par enkle stropper på sekkens sider gjør det mulig å få med seg litt større ting som leggbeskyttere også om det skulle være nødvendig.

Design, synlighet og vekt

For første gang har jeg funnet en sekk som har god bæresele, rent og pent utseende og som i tillegg er vanntett. De fleste andre produsenter opplyser at sekken er laget i vannavstøtende materiale, men ingen vannsøyle eller grad av tetthet. Dermed kan sømmer og glidelåser slippe inn vann selv om selve stoffet støter fra seg vann. Denne sekken er vanntett. Glidelåsene er tette, det ser man på dem. Sekken har et ekstra lag inni sideveggene som skal sørge for vanntetthet og den vanlige glidelåsåpningen på toppen er byttet med en sammenrullbar løsning. Denne er nok noe mer tungvindt, men den er tett. Skal du ut på skikkelig tur, så vil denne sekken holde. De fleste andre vil før eller siden slippe inn vann og da må du ha pakket i vanntettposer.

Oppsummering og pris

Fra en av mange testturer med sekken

Denne sekken har utrolig mange bra egenskaper. Den har et fantastisk bæresystem som, om mulig, har blitt enda bedre med hoftebeltet. Spesielt om du velger å ta med deg 30 liter oppakning på tur. Og apropos de 30 litrene, så er det 30 svært fornuftige litre. De er enkle å komme til og flesteparten av dem er i vanntett rom. Hvis de ikke hadde vært det, så måtte tingene som skulle være med på tur vært lagret i vanntette bagger oppi sekken.

Det vanntette lokket går på bekostning av hurtighet, men hvis du pakker fornuftig så skal du er det kanskje ikke så ofte du skal oppi hovedrommet. Personlig liker jeg å pakke kameraet så polstret og tett som mulig. Det å stoppe for å ta bilder blir derfor noe tungvindt. Uansett så ofrer jeg gjerne noen sekunder på pakking for å holde det vanntett.

Man kjøper sjelden en sekk for hver årstid og værtype og skal man kjøpe seg en sekk så bør denne sekken definitivt være en av toppkandidatene. Hvertfall om budsjettet strekker til.

Passform og ventilasjon+ Flotte justeringsmuligheter
+ God ventilasjon
+ Markedets beste bæresystem
9/9
Rominndeling+ 30 gode liter til å pakke i
+ Godt utvalg i oppbevaringsrom
+ Lommer for det meste på sekken
10/11
Drikkesystem+ Fyllesystemet er bra
+ Du får med blære og slange når du kjøper sekken
+ Slangen er skjult i en lomme på skuldra
+ Blære i eget rom
+ Ekstra isolert for vinterbruk
6/6
Ytre festemuligheter+ Her er det fester for stort sett alt
+ Fester for lys er også på plass
3/3
Holdbarhet og vanntetthet+ Virker til å være bra holdbar
+ Vanntett!
3/3
Design, synlighet og vekt+ Sekken har reflekterende detaljer
+ Meget behagelig sekk å ha på seg
+ Flott at hoftebelte og isolasjon kan fjernes for å redusere vekt
– Vekta er utslagsgivende for karakteren
2/4
I brukSekken er behagelig over tid. Den har supre tilpasningsmuligheter5/5
PrisDet finnes lite i dette segmentet, men med en veiledende pris på 1999kr er det en dyr sekk3/5
Totalscore41/46