Fenix BC35R

BC35RFenixProdukttesterReklameLysProdukttester

Fenix BC35R er storebror til BC25R. Her er det mer lys og i tillegg en alarmfunksjon. Også denne lykta er en alt-i-ett-løsning som gjør at man slipper å tenke på plassering av ledninger og batteripakker.

For ordens skyld har Sykkelhjulet har fått tilsendt dette produktet på forespørsel fra Fenix sin norske importør Teno Astro.

BC35R på tur

Teknisk informasjon

BeskrivelseLavMediumHøyTurboBurstBlink
Lysmengde45 lm150 lm400 lm1000 lm1800 lm150 lm
Lysintensitet152 cd503 cd1332 cd3542 cd5367 cd
Distanse25 m45 m73 m119 m146 m
Varighet28t12t6,5t2,2t

BC03R er IP66 klassifisert, hvilket vil si at den skal tåle vann og støv. I tillegg er den bygget for å tåle fall fra en meter.

Lumen og Candela

I SI-systemet har vi finner vi en benevnelse for lysmengde og en for lysintensitet. Lumen beskriver hvor mye lys som flommer ut av en lyskilde. Mengden lys er ikke retningsbestemt så selv om lumen-tallet er høyt kan lyset kastes i alle retninger. Et typisk eksempel er en god gammeldags lyspære.

Candela beskriver hvor intenst lyset er i en retning. Et typisk eksempel er et spotlys. Hvis ei vanlig lyspære og et spotlys hadde hatt like mange candela ville antall lumen være mange ganger større på den vanlige lyspæren.

Førsteinntrykk

BC35R kommer i ei flott pappeske med tilskåret skum inni. Den ligger trygt og godt. Her får du med selve lyset, fjernkontroll, feste til styret og litt reservegummi til festet.

På vekta tikker lykta inn på 295g inklusive fjernkontrollen. Fenix har oppgitt 283g, men dette er uten selve fjenkontrollen som veier 11g. Dermed havner lykta på 284g på min vekt, noe som må sies å være svært bra.

I lykta benyttes en CREE XHP50 neutral white LED lysdiode. Cree oppgir denne til å være typisk 4500k, men dette varierer noe med hvilken spenning som står på den. Dette oppleves som et relativt gult lys og bør derfor ha godt potensiale til sykling.

Lykta har en veiledende pris fra norsk importør på 1499kr. Dette inkluderer alt som skal til for å komme seg ut i marka med lyset

Første tur

Som lillebroren BC25R så er BC35R også svært akseptabel å sykle med på laveste modus. Transport langs belyst vei og på stier uten lys på vei inn i marka fungerer utmerket. Også dette lyset har en reflektor som forhindrer blending av møtende og som sideeffekt konsentrerer lyset til de områdene du faktisk vil ha dem. Det er verdt å merke seg at dette lyset er en noe eldre utgave.

Det jeg umiddelbart liker med lyset er at det via et display viser hvor mange timer og minutter du har igjen på gitt lysstyrken som står på. Det gir en trygghet og i tillegg gjør det at man kan sette opp lysstyrken uten å være redd for å plutselig stå der i mørket uten lys.

Vel oppe i marka har jeg plukket ut en sti med mulighet for litt fart, men vinteren har slått til for fullt og det er en del løssnø. Farten uteblir, men det er gøy uansett. På medium lyser lyset bra selv om det er helt mørkt rundt meg. Girer jeg opp til Høy så har jeg fremdeles over 5 timer igjen på lyset og det lyser opp det meste rundt meg.

Jeg tikker inn Turbomodus og nå er det et ekstremt lys. Har du koblet til fjernkontrollen så kan du ved help av denne tikke opp enda et nivå til Burst. Det som er litt synd er at burst ikke fungerer slik som BC30 v2.0 gjør, nemlig at du trykker en gang også står burst på i opp til 30 sekunder. Her må man aktivt holde inne knappen. Dette er dessverre litt motstridende til å kjøre i full fart nedover snødekket sti der fokuset er å holde hjulet på stien og hendene på styret.

Under har jeg gjengitt lyset slik jeg opplever det. Kameraet er satt på faste innstillinger slik at forholdet mellom lysnivåene kan illustreres bedre.

Selve lysfargen oppleves som veldig fin. Den er gul nok til å få frem kontraster i alle moduser bortsett fra Burst. Burst er uansett ikke så nødvendig at skal være så veldig gult da lyset ikke er permanent uansett.

Når det gjelder levetid så holde denne lykta lenge, veldig lenge. Skal man på lange turer med godt lys så er dette virkelig et lys å vurdere.

Fantastisk lys fra BC35R

Tilleggsfunksjoner

Denne lykta har en litt spennende tilleggsfunksjon. Den har nemlig en innebygd alarm. Dette måtte jeg jo selvfølgelig også prøve. Når alarmen er aktivert, så trekker man ut en nøkkel i fjernkontrollen og dette armerer alarmen. Om sykkelen nå blir tuklet med så vil alarmen begynne å hyle. Og det gjør den absolutt.

Funksjonen er bra den, men jeg vil fremdeles ikke sette fra meg stisykkelen og gå inn på butikken. Det er fullt mulig å plukke av lyset i en fei og slippe det fra seg.

Oppsummering

Hvis du kunne tenke deg noe mer lys enn BC25R så er det denne lykta du skal ha. Det er rikelig med lys og pakken kommer med alt i samme pakke. Det som er litt trist, er at lykta er på veg ut av markedet. Importøren har likevel en del lys liggende slik at det er mulig å få fatt på dem fremdeles.

Tilleggsfunksjonen med alarm er ikke et must for meg, men den ser ikke ut til å drive prisen. Og prisen på 1499kr, hvor alt er inkludert, er definitivt akseptabelt for en lykt i denne kaliberen.