#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Favorittdekkene?

Av Christian Jensen5. desember 2021

Continental Dekk Dekkvalg Maxxis Sykkel Restaurering

I skogen, på fjellet og i marka har jeg mine favoritter. Maxxis har en del gode dekk som jeg gjerne veksler litt frem og tilbake mellom. Når jeg nå har tatt fatt på restaureringen av en hybridsykkel, så ble jeg i tvil om hva jeg egentlig skulle gå for.

Tanken er at sykkelen skal fungere på asfalt og pakket grus, men skal kunne ta seg en tur på litt mer ulendt grusveg i enkelte sammenhenger. Jeg har forrige langtur i minnet og ser at dekkvalget mitt her var avgjørende for at turen ble så vellykket som den ble. Over 55mm brede ballongdekk passer derimot ikke på hverken felg eller sykkel. Så jeg har vært på utkikk etter dekk som er mer asfaltorienterte, men som tåler litt.

Så langt har jeg kommet frem til at det er fire dekk som kunne fungert bra til tursykling.

  • Maxxis Rambler 700x40C
  • Maxxis Rambler 700x45C
  • Maxxis Ravager TR 2C 700x40C
  • Continental Ride Tour Extra Puncture belt 47-622

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg har hatt dekk fra Maxxis og Continental på lista over dekk jeg kunne tenke meg å prøve, men når et par lite brukte Continental-dekk ble lagt ut på finn.no like i nærheten så var valget tatt. Jeg bruker gjerne litt penger på dekk, men når jeg er så usikker som jeg er nå så velger jeg heller å kjøpe et par brukte. Disse dekkene var i tillegg lite brukte, så da kan jeg rulle noen kilometer på disse for å se om jeg liker dem.

Har du noen favoritter? Kommenter gjerne

Continental Ride Tour Extra Puncture belt 47-622

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: