#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Dekktrykkalkulator

Av Christian Jensen22. august 2021

Dekktrykk Sykkeldekk Trykk Dekk Teknisk

En av de postene som besøkes oftest på sykkelhjulet er postene vedrørende dekktrykk og valg av dekk. Derfor har jeg nå utviklet en dekktrykkalkulator som gjør det lettere å beregne et utgangspunkt for de som er interessert å forske litt på trykket man sykler på.

Kalkulatoren tar utgangspunkt i benevnelsen til Pascal som er kraft pr areal. Kraften utledes fra gravitasjonskonstant og systemvekten. Som areal antas det at dekkets trykkflate mot bakken er tilnærmet elliptisk.

Kalkulatoren vil ikke gi et 100% korrekt svar, men vil være et godt utgangspunkt for senere finjustering. Siden kalkulatoren er i startfasen så tar jeg gjerne imot forslag til forbedringer og erfaringer med bruk. Husk også at dette er anbefalinger. Eventuelle skader og uhell som følge denne kalkulatoren fraskrives herved.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å prøve dekktrykkalkulatoren følg denne linken.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar