#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Rense drikkesekk

Av Christian Jensen24. januar 2021

Drikkesekk Rense Vask Oppbevaring Vedlikehold

Er det lenge siden du vasket eller renset beholderen i drikkesekken din? Da skal du få kjapp oppskrift på hvordan du gjør det her.

Drikkeblæra din er som glass eller flasker. Det samler seg smuss i den og smusset er grobunn for bakterier. Bruker du kun vann, så trenger du ikke rense den så ofte. Bruker du derimot energidrikke, så er det lurt å skylle ut av den etter hver eneste tur.

Selv om du bare bruker vann, er det smart å tømme drikkeblæra helt. Deretter skyller du av den og henger den opp til tørk slik at den ikke har noen ansamliger av vann innvendig. Bruker du energidrikke, så er det et must å skylle av den skikkelig før du henger den til tørk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gang i blant er det smart å få vasket den skikkelig. Personlig bruker jeg en børste og ei stakefjær jeg opprinnelig kjøpte til Camelbakene mine. Denne fungerer fint til andre produsenter også.

Jeg vasker blæra i Zalo og skyller godt etterpå. Noen ganger benytter jeg desinfiseringstabeletter og skyller godt ut av beholderen etterpå.

Det aller viktigste etter dette er, som tidligere skrevet, å henge blæra opp til tørk slik at den blir helt tørr.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

%d bloggere liker dette: