Pigg til fatbike

FatbikeFatbikedekkPiggdekkPiggerSchwalbeSnow Shoe XLVee TyreVintersyklingDekk

Det å få tak på et allsidig fatbike-dekk som ikke veier alt for mye, som bærer godt i snøen og som kan komme seg oppover på glatte veier, er ikke en enkel sak. Jeg har trålet de forskjellige produsentenes nettsider uten spesielt hell.

Hull til pigger på Vee Snow shoe XL

Dekkene som fulgte med fatbiken jeg har er av typen Vee Tyre Snow Shoe XL. De har faktisk huller til pigg og tanken slo meg at det skulle gå an å sette pigg i disse.

For en stund siden fant jeg pigger som passet, men disse var ikke å få tak på lengre nå. Det eneste som var på markedet var Schwalbe sine pigger og der var det også med et verktøy i en av pakkene.

Tanken er den at jeg skal ha pigger på midtdelen av dekket fordi jeg pleier å pumpe opp dekkene godt når jeg skal sykle til og fra marka. I marka slipper jeg ut luft, men da er det mindre is og mer snø.

Schwalbe pigger og verktøy

Dermed ble det bestilt en mengde pigger og et verktøy. Det å sette inn piggene viste seg å være hardere enn først forventet, men de skal jo sitte skikkelig. Dekkene har fått stått en stund i varmen, slik at gummien forhåpentligvis blir litt mykere. I tillegg har jeg pirket ut det jeg har sett av smuss og stein i hullene der piggene skal stå.

Jeg har begynt arbeidet med å sette inn piggene. Nå spørs det bare om en 20-30 kilometers innkjøring sørger for at piggene blir sittende der de skal, eller om alle faller ut samme veien som de kom inn.

Noen av piggene er på plass

Som du ser av bildet, så har jeg valgt midtdelen av dekket her og festet pigger på denne. Jeg vurderer å sette pigger en en av radene utenfor også, spesielt på fremhjulet. Her er det mer sannsynlig at jeg trenger grep hvis jeg møter is i marka.