Osprey Seral

DrikkesekkOspreyReklameSekkSeralOppbevaringProdukttester

Det florerer av sekker på markedet. Noen er egnet for løping, noen for sykling og andre igjen for helt andre ting. En terrengsyklist vil som regel ha en sekk på ryggen fremfor å ha sadeltasker, styrebagger og drikkeflasker på sykkelen. Det handler om at sykkelen skal ha så lite på seg som mulig og at drikkeflasker blir fulle av søle når det sykles hardt.

Så hender det and det dukker opp spennende løsninger på markedet. Osprey Seral er en av de spennende løsningene. En løsning man drar kjensel på, men som ved nærmere øyensyn er en grundig videreutvikling av det kjente og for noen kjære.

Det opplyses om at Osprey har sendt denne sekken til testing hos Sykkelhjulet.no på forespørsel.

Osprey Seral 7

I denne testen tar vi en nærmere kikk på Osprey Seral 7. Løsningen er veldig lik en rumpetaske eller hoftetaske. Og det er på mange måter akkurat det Seral er. Sykkelhjulet har testet mange sekker før og har en egen mal for dette. Seral faller litt utenfor, men malen er brukt og kommentert for å gi deg som leser et godt sammenligningsgrunnlag.

Passform og ventilasjon

Passform er det første vi karaktersetter. For en sekk er det vesentlig at sekken sitter godt over rygg, skuldre og hofter. For Seral er det kun hoftene som er vesentlige for det finnes jo ikke noe ryggpanel her. Seral er utstyrt med et godt og kraftig hoftebelte og deler av beltet har perforeringer slik at det skal slippe til godt med luft.

I ryggen er det også lagt inn Osprey sitt kjente ventilasjonssystem i noe mindre format. Når du ikke har seler over ryggen så vil du være avhengig av at omkretsen på Seral er mindre enn største diameter rundt hoftene dine. Dermed blir det viktigere enn noen gang at ventilasjonen virker godt. Etter en heller tung klatreetappe på de lokale stiene så ble jeg godt og varm. Det merkes at det blir varmt og tildels klamt akkurat der taska sitter, men jeg kunne ha vært varm og klam på hele ryggen. Alt i alt er det en overraskende god opplevelse.

Rominndeling

En rumpetaske har nødvendigvis ikke så mye plass, men Osprey har klart å lure inn 7 liter. Det er i hovedsak to rom hvorav det ene rommet inneholder drikkeblæra. Det går an å legge andre ting sammen med blæra, men du kan også velge å la denne ligge for seg selv og heller ha alt du skal ha med deg i det som blir hovedrommet.

Alt i alt så er det faktisk riktig så godt plass i den lille sekken. I utgangspunktet er det utviklet ei pakkeliste for de fleste turer. Den er som følger:

 • 2 x slanger
 • Lappesaker
 • Dekkspaker
 • Pumpe
 • Girøre
 • Girwire
 • Multiverktøy / Leathermann
 • Vindjakke / Regnjakke
 • Mat / godteri
 • Vann
 • Førstehjelpsutstyr
 • Kamera / GoPro

Det ble ikke plass til alt dette i den lille sekken, men følgende klare jeg å få på plass uten nevneverdige problemer

 • 1 slange
 • Dekkspaker
 • Pumpe
 • Multiverktøy / Leathermann
 • Regnjakke
 • En energibar
 • Vann (1 liter)
 • Førstehjelpsutstyr
 • Kamera
 • Telefon
Nødvendig innhold til tur
Nødvendig innhold til tur

Med andre ord er det godt nok plass i denne sekken til å kunne ta seg en time og to i marka. Jeg ville helt klart valgt noe større om jeg skulle dra avgårde på en lengre tur i fjellet, men denne er mer enn god nok til småturene. I tillegg så er det ikke plass til mer, så “kjekt å ha”-faktoren må uansett justeres ned en del.

Drikkesystem

Det er nesten litt utrolig at Osprey har klart å lure inn 1,5L drikkeblære i denne lille sekken. Jeg tømmer sjelden ei drikkeflaske på småturene mine, så rundt 0,8 liter er nok for min del. I testen brukte jeg 1 liter og dette gir et fornuftig forhold mellom vannvolum og øvrige ting man ønsker å ha med seg.

Osprey sin kjente magnetklipp er også på plass. Istedenfor at du har slangen hengende ned over den ene skuldra, så snurrer du den nesten en runde rundt kroppen. Det er overraskende enkelt å ha slangen liggende rundt slik.

Ytre festemuligheter

Det er selvfølgelig ikke så veldig mye festemuligheter på en slik sekk. Osprey har klart å få på plass feste til et baklys på sekken, men innfesting til beskyttelse og hjelm er det ikke her.

Design, synlighet og vekt

Designet er enkelt og greit. Man kjenner igjen Osprey sine elementer, men det er lite nytt her. Det jeg setter pris på er at en del av de smarte løsningene fra sekkene er overført til Seral. Her er det mulighet for et eget separat rom til blæra selv om du kan legge andre ting oppi sammen med den. Det er laget plass til en stor telefon og når vekten tikker inn på ca 400g, da er det veldig behagelig å ha den med seg på tur.

Oppsummering og pris

Ferdig pakket og klar til tur
Ferdig pakket og klar til tur

Dette er et utrolig spennende bekjentskap. Da jeg tok Seral på meg for første gang så satt den godt. De første bakkene førte til at jeg måtte slakke den litt og det hjalp på ventilasjonen også. I nedoverbakker er det lite som hopper og spretter. Jeg endte opp med ca 2,6kg totalvekt og dette fungerte utrolig bra selv når det ble litt tøft underlag.

Det å ha ryggen helt fri gjør at man ikke får ubehag i skuldre og nakke. I tillegg ligger sekken på korsryggen, sånn at eventuell sølesprut ikke graver seg opp under sykkeltøyet. Det skal likevel nevnes at mangelen på sekk oppetter ryggen gjør at man får seg en hyggelig overraskelse i de første våte partiene. Spesielt hvis man sykler uten skjermer.

Under kommer en oppsummering på sekken. Det er verdt å merke at en del av punktene har vært umulige å trekke for. Eksempelvis så har jo ikke denne sekken skulderstropper og derfor har det ikke vært mulig å trekke for manglende ventilasjon i disse.

Selv om sekken får en meget bra score, så er det også verdt å merke seg at den ikke vil være egnet for en lengre tur i marka der behovet for volum er et helt annet.

Passform og ventilasjon+ Bra justeringsmuligheter
+ God ventilasjon
9/9
Rominndeling+/- Volumet er ikke egnet for langturer, men det er heller ikke det sekken er laget for
+ Godt utvalg i oppbevaringsrom
– Skulle ønske det var et lite verktøyrom på plass
9/11
Drikkesystem+ Fyllesystemet er bra
+ Du får med blære og slange når du kjøper sekken
+ Magnetfeste på drikkeslangen fungerer bra
+ Mulighet for adskilt rom til blæra
+/- For lengre turer er blæra for liten, men som tidligere nevnt så er ikke denne sekken laget for de lange turene
5/6
Ytre festemuligheter– Her er det lite med fester
+ Fester for lys
2/3
Holdbarhet og vanntetthet+ Virker til å være bra holdbar
– Det opplyses ikke om vanntetthet eller om glidelåsene er vanntette
– Regntrekk er ikke mulig å få tak i
1/3
Design, synlighet og vekt+ Sekken har reflekterende detaljer, men ikke spesielt mange

+ Behagelig vekt
4/4
I brukLøsningen er original og fungerende. For de korte turene er det flott å sykle uten noe som dekker hele ryggen. Jeg savner lite her, men skulle gjerne sett et par detaljer som Osprey har på sine øvrige sekker4/5
PrisDet finnes lite i dette segmentet, men prisen er akseptabel sammenlignet med sekker på tilnærmet samme volum4/5
Totalscore38/46