Storsekktest

Bike Alpin 25+5Escapist 32OspreyReklameTrollheimenVaudeOppbevaringProdukttester

Selve turen

Så ble de to sekkene som kom best ut valgt til langturen. Anledningen ble en tur i Trollheimen med tre dagers sykling og to overnattinger. Ideen var å benytte hyttene til overnatting, men ta med seg det meste av maten i form av frystetørket og noe påsmurt.

De lokale turene avslører mye om en sekk, men det er når du får testet dem over lengre tid at en virkelig kjenner hvordan sekken fungerer. Det var Osprey Escapist 32 og Vaude Bike Alpin 25+5 som gav best inntrykk på de lokale stiene, så disse ble med på langturen.

Erfaringer med Osprey Escapist 32

Velfortjent pause på veg oppover mot Kamtjønnin

Sekken oppleves generelt som en bra sekk. Det er likevel et par ting å bite seg merke i når man bruker sekken over tid. Remmen som går fra hoftestøttene og frem over magen er ganske smalt. Det gjør at den til tider gnager litt. Hoftebeltet hadde også en tendens til å krype oppover og dermed så blir sekken noe løsere i ulendt terreng. Det er mulig det, ved hjelp av alle justeringsmulighetene, kunne ha vært fjernet.

Ryggen på sekken er godt ventilert og sørger for at det ikke blir ubehagelig i lengden. Også skulderremmene har god ventilasjon og på disse er det i tillegg festet en veske. Denne er dessverre litt for liten til å være praktisk brukbar. På hoftebeltet er det også to lommer som er gode å ha til ekstra oppbevaring.

Regntrekket er godt festet og formsydd. Dette gjør det veldig godt anvendbart. Videre har sekken en fornuftig hovedrom som er delt i to ved hjelp av vegg med glidelås. Dermed er det mulig å ha ett stort eller to mindre rom i sekken. Tilgang på rommene er i topp og bunn av sekken. Størrelsen på rommene gjør de utenpåliggende nettene noe overflødige.

Tilgangen på drikkeblæra er utenfra og sekken har et helt avgrenset område for denne. Dermed er det enkelt å fylle blæra på tur og sikkert om du skulle være uheldig å falle.

Erfaringer med Vaude Bike Alpin 25+5

Vaude Bike Alpin klar for tur

Også Vaude har produsert en fantastisk sekk. Også her skulle vi ønske at sekken hadde en annen form for rem over magen, men den sitter fint i stort sett alle sammenhenger. Ryggen er godt ventilert, men over skuldrene er det ganske tett. Over tid så ble det noen utslett i området.

Sekken har fornuftige lommer rundt om også på hoftebeltet. Dessverre så er denne lommen så langt bak at det er vanskelig å komme til den mens man sykler.

Rommene i sekken er også flott delt opp. Det er fornuftige rom som gjør at man kan holde skitten og ren sone akkurat slik som Osprey har gjort med sin. Det som skiller sekkene fra hverandre drikkesystemet. Mens Osprey har valgt et eget rom, har Vaude et rom inne i selve hovedrommet. Dette gjør at man må ut med en del av det som er pakket for å komme seg til drikkesystemet og blæra. Dermed er det en ganske stor operasjon å få fylt på drikke underveis.

Oppsummering

Begge de to sekkene som ble med på tur er flotte tursekker. De har noen svake punkter og et godt antall sterke punkter. Det mest positive er nok funksjonaliteten begge sekkene tilbyr. Her er det gode romløsninger, gode remmer og stabile ryggprofiler.

Vektmessig er de to sekkene cirka like tunge og prismessig er de ikke så veldig lagt fra hverandre. Du kan ikke gå feil med en av disse to sekkene her, men det er verdt å merke seg at Osprey har hakket bedre løsning for drikkesystemet. Vaude, på sin side, har hakket bedre løsninger når det gjelder rominndeling og komprimering.