Gregory Endo 15

DrikkesekkEndo 15GregoryReklameOppbevaringProdukttester

Under ISPO München kom jeg i kontakt med Gregory og dette er den første sekken som testes hos Sykkelhjulet fra denne produsenten. Det opplyses om at Gregory selv har sendt denne sekken til testing.

Passform og ventilasjon

Passformen til Endo 15 er faktisk overraskende bra. Sekken har en relativt solid rygg som gjør at den til og med får til å stå selv. Det er det faktisk et fåtall sykkelsekker som gjør, med mindre de er stappet fulle da. Ventilasjonen er også av øverste klasse. Det er faktisk få sekker som har vært så behagelige å ha på ryggen som Endo 15. Selene ventilerer bra og stroppene er tynne, så her er det lite som holder på fuktigheten.

Og akkurat det med tynne stropper er den første uheldigheten med sekken. For hoftebeltet er ikke annet enn en tynn stropp. Den begynner bra med både polstring og lommer, men dessverre så ligger ikke selve stroppen spesielt godt over magen når en sykler. Med litt fart og humper, gjerne et hopp og to, så blir det ubehagelig. Jeg har prøvd flere ganger å finne en løsning som ikke er for stram eller for slakk, men det er lite som hjelper.

Rominndeling

Rominndelingen på sekken er noe anderledes enn tidligere bekjentskaper. Det er eksempelvis ikke et stort ytre rom som en har blitt vant med på en rekke sykkelsekker. Isteden er det er finmasket mesh på utsiden slik at eksempelvis vått tøy eller hjelmen får plass her. Det er ingen toppfester eller låser her, så det kan ikke være ting som har lett for å skli ut.

På innsiden av dette meshet finner du lommen hvor lappesaker og annet ofte blir liggende. Rommet er ikke kjempestort, men det er god plass til sykkelslanger, lappesaker og litt annet som er greit å ha med på tur.

Så er kommer det en mobillomme og lengst inn finner man hovedrommet. Som med mange andre sekker er det en fordel å løsne kompresjonssystemet på siden før man åpner sekken helt opp. Og her får man tilgang til det meste av sekkens store rom.

Totalt så har denne sekken 15 liter å skilte med. Det er ganske mye sammenlignet med andre typiske sykkelsekker. I hovedrommet er det i tillegg innvendig mesh for lagring av diverse ting. Her finner du også en vedlagt verktøypose. Her får man også plass til småting som multiverktøy, girerer, ekstra wire og andre små ting som lett kommer bort i et større rom. Sykkelpumper og demperpumper blir for store til verktøyposen så de havner fint ved siden av.

Drikkesystem

Gregory har valgt å produsere sitt eget drikkesystem. Funksjonen er det ikke noe å utsette på, men det blir mer komplisert enn andre tilsvarende systemer. Drikkeblæra er enkel å håndtere. Den sitter godt festet i sekken samtidig som den er enkel å ta ut. Det å fylle vann på blæra er kjempeenkelt. En stor og god skrukork sørger for at du får åpnet opp enkelt og fylt vann på plass.

I det hele så er alt ganske stort. Og når jeg har fylt opp blæra med 1,5 liter vann (den tar 3) og lagt på plass verktøy og pumper, så er det faktisk ikke så veldig mye plass igjen. Jeg klarer å lure på plass en regnjakke og muligens et ekstra skift, men på grunn av sekkens utforming så er det store hovedrommet vanskelig å bruke.

Ytre festemuligheter

Sekkens utside er veldig glatt og fin. Det synes jeg er veldig bra, for det er lett at ting henger seg fast når man er ute og sykler. Det er de obligatoriske festene for lys og lommen til å legge vått tøy oppi. Utover det kan det nevnes at det er en liten smart festemulighet for briller på bærestroppene.

Holdbarhet og vanntetthet

Sekken virker til å være relativt solid i sømmene. Som så mange andre produsenter, så oppgis det ingenting om hverken tettheten på glidelåser eller vannsøyle på selve stoffet som er i bruk. Ikke følger det med regntrekk heller.

Design, synlighet og vekt

Sekken er ganske standard utformet. Den har noen små reflekterende detaljer, men de er ikke spesielt godt synlige. Designmessig er det heller ingen spesielle nyheter. Det som faktisk er spennende, er at sekken er en av de få sekkene jeg har prøvd så langt som har skikkelig ramme. Rammen kommer godt til nytte når man eksempelvis pakker sekken. Det er ikke mulig å pakke slik at den blir bulkete mot ryggen på den som har sekken på seg. Det har selvfølgelig negativt utslag på vekta, men for mange så er det verdt det.

Oppsummering og pris

Passform og ventilasjon+ Bra justeringsmuligheter
+ God ventilasjon
– For tynne stropper på hoftebeltet gjør sekken dansende på ryggen
5/9
Rominndeling+ Volumet på sekken er ideelt for lange turer i marka
+ Godt utvalg i oppbevaringsrom
+ Det følger med verktøypose/mappe
– Drikkesystemet tar stor plass i hovedrommet
7/11
Drikkesystem+ Fyllesystemet er bra
+ Du får med blære og slange når du kjøper sekken
+ Magnetfeste på drikkeslangen fungerer bra
– Drikkesystemet er dessverre ikke adskilt fra hovedrommet. Det kan gjøre det litt ekstra risikofylt å falle.
5/6
Ytre festemuligheter+ Det går an å få med seg beskyttelsesutstyr eller hjelm, men ikke begge deler
+ Fester for lys
2/3
Holdbarhet og vanntetthet+ Virker til å være bra holdbar
– Det opplyses ikke om vanntetthet eller om glidelåsene er vanntette
– Regntrekk er ikke mulig å få tak i
1/3
Design, synlighet og vekt+ Sekken har reflekterende detaljer, men ikke spesielt mange
+ Sekken har ramme. Det gjør at den er skikkelig solid og god
– Vekta går dessverre mye opp ved bruk av ramme
2/4
I brukGregory er absolutt et spennende bekjentskap. Dessverre så strekker ikke sekken helt til. Noe tunge løsninger gjør at volumet blir praktisk lite og vekta blir stor. I tillegg er noen av stroppene så tynne at de må slakkes en del for å være behagelige. Dermed blir sekken dansende på ryggen.3/5
PrisPrisen ligger nære snittprisen for en sekk med tilsvarende volum hos en av konkurrentene.3/5
Totalscore28/46