Midtsommertur

Norsk LuftambulanseAnnet

Jeg hadde egentlig tenkt å kaste meg på sykkelen og sykle en fin tur i marka, men sånn ble det på ingen måte.

Dagen begynte med litt rydding og andre ting man nødvendigvis må gjøre i helgene. Plutselig ringer telefonen. Det er en god venn (og medskribent her på Sykkelhjulet.no) som ringer. En kjent stemme spør om jeg har tida og kan lånes i noen timer. Han trenger nemlig en frivillig som kan bade litt i Selbusjøen slik at han kan trene på å plukke meg opp.

Så det som skulle bli en normal dag, avsluttet med en sykkeltur i marka, ble istedet en flott helikoptertur fra Trondheim til Selbusjøen. Her ble det en noe strabasiøs svømmetur i tørrdrakt, før jeg ble plukket opp av helikopteret fra Norsk Luftambulanse fem ganger (for øvelsens skyld) og reddet i land igjen.

Tom Inge (fra høyre) og undertegnede etter endt oppdrag
Tom Inge (fra høyre) og undertegnede etter endt oppdrag

Det var utrolig gøy å få være med pilot, lege og redningsmann på jobb en dag og se hva de gjør. Det gir et helt annet perspektiv på hvilken innsats disse personene gjør for å hjelpe de som trenger det. Hvis uhellet først skulle være ute og jeg virkelig skulle ha hatt behov for å bli reddet, så vet jeg at Norsk Luftambulanse kan få meg tilbake til tryggere omgivelser.

Hvis jeg får anledning til å være med og bidra ved en senere anledning så stiller jeg opp uten å nøle.

Takk for en flott dag!