Mc Kinley Bike 2 telt

Bike 2Mc KinleyTeltProdukttesterUtstyr
Mc Kinley Bike 2
Mc Kinley Bike 2
  • Veil. pris: 399.-
  • Vekt: 2,13 kg komplett, oppgitt fra produsent, 1,87 kg veid av meg. Det inkluderer 14 stålplugger på til sammen 174 gram, og en teltstang på 380 gram
  • Brukt: 12 netter, sykkel- og kajakktur
  • Nettside: mckinley.eu

Beskrivelse

To-duks telt i polyester, oppgitt vannsøyle er 2000 mm for toppduk, og 3000 mm for bunnduk. Stang i glassfiber, plugger i stål. Innvendige mål lengde: 245 cm, bredde 140 cm, høyde 110 cm. Pluggfester laget av stoffbelagt strikk. To bardunfester. Ingen ventiler, men to relativt store felt på hver side av innerteltet er av netting. To innvendige lommer. Pluggfestene er strikker, ikke stoffhemper.

Opplevelse i bruk

Med bare èn stang antok jeg at Bike 2 måtte være super-kjapt å sette opp. Det viste seg at imidlertid at innertelt og yttertelt må settes opp hver for seg, så det tar fort 8-10 minutter å få det helt opp. Man kan få teltet til å stå med bare fire plugger, men for at det skal se bra ut og få strukket ytterduken skikkelig, trengs hele 12 plugger. De to siste medfølgende pluggene er til bardunene, som strekker teltet i lengderetningen.
Teltet er enkelt, med rimelige og til dels spinkle løsninger hele veien. Bunnduken er i et materiale som ser ut som, knitrer som, og til dels lukter som, presenning. Fraværet av ventiler gir en litt innestengt følelse, men nettingfeltene i innerteltet og mulighet for å åpne døren i ytterteltet gir likevel en grei utlufting. Ytterteltet går ikke helt ned til bakken, noe som kan være et problem når det blåser, siden innerteltet ikke er vindtett, nettopp på grunn av den nevnte myggnettingen. 

Det positive med teltet er først og fremst den innvendige plassen. Her sitter man helt oppreist, noe som var hovedårsaken til at jeg landet på akkurat dette teltet. God sittehøyde er ingen selvfølge i tomannstelt, og i hvertfall ikke i de lettere utgavene. 

Bike2 kan fint brukes av to personer, men da er det ganske begrenset hvor mye bagasje man får plass til i tillegg. Bruker man teltet alene er plassen god, man får da inn en diger ryggsekk, flere sykkelvesker, etc. 

Vekten er også lav til et to-mannstelt å være, det finnes mange langt dyrere tomannstelt som er tyngre. Siden teltet kommer med separat inner/ytterduk, er det enkelt for to personer å fordele vekten på ryggsekker om man sykler/vandrer, noe som vil gi mindre en kilo telt pr pers, noe som bør være «innafor» for de aller fleste. At teltet veier nesten tre hundre gram mindreenn oppgitt fra produsenten, er en positiv overraskelse som tilhører sjeldenhetene. Vekten kan for øvrig reduseres ytterligere ved å kjøpe lettere teltplugger.

Vanntetthet

På informasjonsfolderen til teltet står det blant annet at det bør re-impregneres etter «noe bruk». Hvor mye er egentlig «noe bruk» – er det etter fem bruksnetter, eller ett års lagring, eller hva? Jeg kontaktet G-sport for å spørre om dette, de anbefalte å impregnere med en gang, og tipset meg om en Toko-spray ment for telt og ryggsekker (til 199 kroner – altså halve prisen av teltet…). Etter impregneringen har teltet imidlertid ikke blitt utsatt for mer enn noen lette regnbyger, så jeg kan ikke si noe om tettheten under kraftig regnvær.

Slitetyrke

Pluggstrikkene virker allerede noe slitt, men bortsett fra en delvis spjæret pakkpose, er ingenting er gått i stykker under testperioden. Glidelåser er et sted der dårlig kvalitet avsløres kjapt, her har de foreløpig ikke vist noen svakheter.

Oppsummering/anbefaling

Jeg vet ikke hva jeg hadde forventet av et telt som kostet under en tiendel av de andre teltene jeg vurderte. Men tross prisklasse helt i bunnsjiktet og enkle løsninger, har Bike2 fungert overraskende bra. Teltet kan være aktuelt ikke bare for sykkelturer, men også på andre turer der lav vekt og lite volum er viktig, som kajakkpadling og vandring, under forhold der man ikke utsetter teltet for kraftig vind. Med kun to barduner er det åpenbart at det ikke er laget for hard vind.

I kjelleren har jeg et tremannstelt på drøyt fire kilo, som skal tåle «alt» av uvær. Men likevel tror jeg det er lille og hendige Bike2 som blir valgt ut til å bli med på neste tur. 

Så langt vurderer jeg dette som et kjøp der jeg faktisk har fått vesentlig  merenn det jeg har betalt for.