Sommer og sykkelglede

SommerdekkSommertidAnnet
Fantastisk solnedgang ved Byavatnet
Fantastisk solnedgang ved Byavatnet

Det er bare 5 dager siden det var vårjevndøgn og nå er det tid for sommertid. Forhåpentligvis har klokkene dine stilt seg selv. Har du klokker av offline-varianten så har du forhåpentligvis allerede gjort en innsats for å få dem på plass til korrekt tid. Og er du i tvil om hvilken vei du skal stille dem, så er det alltid mot sommer. Det vil si at du skulle ha stilt klokka en time fremover natt til i dag.

For oss småbarnsfedre som bruker kveldene på trening, så betyr det en time mer lys. I tillegg til at sola står rundt 3 minutter lengre på himmelen for hver dag som går, så er den ekstra timen virkelig kjærkommen. I praksis vil det si at vi har dagslys fra ca 07:00 til ca 20:00. Og det som blir kalt for alminnelig tussmørke fra ca 20:00 til 20:40. Selvfølgelig er dette væravhengig. Det tar heller ikke mange ukene til vi ikke lengre har definisjonen natt, selv om det er ganske mørkt ute.

Så nå er det bare å finne frem sykkelen og gjøre den vårklar!