Årets piggdekk

FatbikedekkPiggdekkDekk

Sykkelhjulet har testet en rekke forskjellige dekk i år. Noen aktører er relativt ukjente, mens andre er mer etablerte på markedet. Tradisjon tro, må dekkprodusentene levere nye produkter også til denne vinteren.

Schwalbe presenterer kun et nytt dekk for vinteren 2018 og det er en naturlig oppfølger av dekkene som har kommet i år. Nyheten er Ice Spiker Pro i 27.5+, men bare beskjedne 2.6″ bredde. Continental på sin side er fremdeles fraværende på sykkelfronten når det gjelder vinterdekk. Ellers har man noen få alternativer fra Kenda og Suomi Tires. 45nrth har noen alternativerfor vanlige felger (les ikke fatbike), og et større utvalg av fatbikedekk.

Jeg tok meg en tur innom de lokale sykkelbutikkene for å sjekke hva de hadde tatt inn.

XXL har sviktet litt i år. Kun tradisjonelle dimensjoner for pendling og lite for bruk i marka. Intersport stiller med omtrent det samme, men i tillegg fant jeg 24″ og fire pakker Dillinger 26×4.0, så du får skodd fatbiken din til vinteren.