Look X-Track En-Rage Plus

En-Rage PlusLook X-TrackPedalReklameDelerProdukttester
Look X-Track En-rage Plus
Look X-Track En-rage Plus

Denne pakken så muligens ganske kjent ut hvis du er fast leser. Tidligere i 2018 mottok Sykkelhjulet et sett med Look X-Track Race Carbon. Og disse har vist seg å være riktig så bra. Selv om de fikk hard medfart så var det bare karbonet i kantene som bar preg av 500km i skog og mark.

Nå er X-Track Race sin storebror på plass og montert på testsykkelen. X-Track En-Rage er en fullblods stipedal med god plattform og mer solid materiale. Det blir spennende å prøve denne pedalen en periode og se om den overgår sin lillebror.

Det er viktig for meg at sykkelhjulet.no oppleves som en objektiv produkttester og derfor opplyser jeg om at Tempo AS har sendt pedalene i anledning denne testen.

Førsteinntrykk og montering

Look sender pedalene sine i en enkel boks og det nødvendige for å benytte pedalene er oppi. Pedalene har pen finish og jeg liker spesielt godt at man ser spor av CNC-fresen på sidene. I tillegg har Look satt på plass fire spikes (to på hver side av pedalen) slik at skoen skal sitte ekstra godt når det står på som verst. Dette synes jeg lover riktig bra med tanke på tøft terreng.

Den forrige modellen jeg prøvde hadde karbon plattform som i og for seg fungerer veldig bra i lett terreng. Her er det solid metall som er benyttet i stedet. Det kommer nok til å bli oppskrapet det også, men ikke så samme måte som karbon blir. Pedalene veier 448g og det i seg selv er ganske akseptabelt på en slik type pedaler.

Monteringen av pedalene går smertefritt. Pedalene har gode gjenger. Eneste jeg legger merke til er at det ikke er noen utvendig sekskant slik andre produsenter benytter seg av. Her er det kun innvendig sekskant. Personlig synes jeg det er greit for pedalen blir seende penere ut uten spor av verktøy på utsiden.

Første tur

Det ble noen turer før jeg fikk tid til å skrive om opplevelsen. Jeg har syklet litt forskjellig av pedaler, men når jeg prøvde Look sin Race-variant så ble jeg positivt overrasket over blant annet stabiliteten. X-Track En-rage tyngre og mye, mye mer stabil. Piggene i front gjør at pedalen sitter klistret til skoen selv når underlaget knapt kan beskrives med ord. Pedalene lar seg vanskelig fylle opp med gjørme også og det er positivt med tanke på å få løs skoene etter en heftig tur.

Disse pedalene gir virkelig mersmak og jeg gleder meg til restene av høsten med disse på testriggen