#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Energibar

Av Christian Jensen19. oktober 2018

Energibar Må ha Maxim Proviant

Maxim Energibar
Maxim Energibar

På tur er det mange ting som er viktig, men roten av alle de viktige tingene er enkle primærbehov. Overskudd og velvære. Nå høres dette mest sannsynlig ut som en reklame, men overskuddet kommer av at man ikke er trøtt og at man føler man har energi. Energi kommer av at man har tilstrekkelig med mat i kroppen og at man har drukket nok.

Det å ha nok energi kan man jo alltids sørge for i forkant av en tur, men hvis turen blir av den lange arten må man fylle på under veis. Selv sverger jeg faktisk til å lage energibarer selv, men noen ganger er det tomt i fryseboksen og da har jeg et par kjøpte i reserve. Energibarer skal tilføre kroppen litt ekstra, men det er viktig å ikke gå helt tom før man fyller på. Derfor har jeg gjerne lagt inn planlagte stopp på turen for å spise litt.

På turer som går over noen timer der det er flere enn en topp jeg skal over, så pleier jeg gjerne å spise på toppene. Da får jeg nedoverbakken til å fordøye energibaren og er klar til innsats mot neste bakke.

På lengre turer er energibaren et Må ha!

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar