Energibar

EnergibarMå haMaximProviant
Maxim Energibar
Maxim Energibar

På tur er det mange ting som er viktig, men roten av alle de viktige tingene er enkle primærbehov. Overskudd og velvære. Nå høres dette mest sannsynlig ut som en reklame, men overskuddet kommer av at man ikke er trøtt og at man føler man har energi. Energi kommer av at man har tilstrekkelig med mat i kroppen og at man har drukket nok.

Det å ha nok energi kan man jo alltids sørge for i forkant av en tur, men hvis turen blir av den lange arten må man fylle på under veis. Selv sverger jeg faktisk til å lage energibarer selv, men noen ganger er det tomt i fryseboksen og da har jeg et par kjøpte i reserve. Energibarer skal tilføre kroppen litt ekstra, men det er viktig å ikke gå helt tom før man fyller på. Derfor har jeg gjerne lagt inn planlagte stopp på turen for å spise litt.

På turer som går over noen timer der det er flere enn en topp jeg skal over, så pleier jeg gjerne å spise på toppene. Da får jeg nedoverbakken til å fordøye energibaren og er klar til innsats mot neste bakke.

På lengre turer er energibaren et Må ha!