Bekledning til vinteren

BrillerHanskerSykkelhanskerVinterBekledning og beskyttelse

Det nærmer seg vinter og det er på tide å finne frem bekledning til sykkelturene som fungerer bedre med kulde. Det aller viktigste er faktisk å dekke til hodet, fingrene og føttene. Dette er også det vanskeligste å dekke til.

Hodet er kanskje en av de områdene på kroppen som er mest utsatt, men som man ikke tenker så mye på. Selv pleier jeg å kle meg med en buff som jeg kan få under hjelmen, men det finnes også egne vinterhjelmer som er egnet for sykling om vinteren og som holder hodet og ørene  varme.

Vinterbekledning

Vinterbekledning

Fingre er et problem for mange og det er det en grunn til. Det er nemlig slik at sykkelen har mye bevegelse og spesielt om vinteren er det en del risting. Denne ristingen sørger for at blodomløpet i fingrene reduseres. Dette i kombinasjon med kaldt vær gjør at fingrene blir fort kalde. Et godt tips her kan være å bruke et sett med trefingervotter. Da kan du holde to fingre på bremsene og to fingre rundt holken på sykkelen. Tommelen blir fremdeles et problem og her kan det faktisk være gunstig legge på et lag med bomulspadd i grepet. Jeg pleier av og til å tape denne til handa om det er ekstra kaldt. Dette tar opp en del støt når man sykler samtidig som det gir noe varme.

Det siste er føttene. En av de større utfordringene er faktisk at klikkpedalene har en ganske stor metallbit som skal festes godt inni skoen. Denne overfører kulde og blir i mange tilfeller et problem. Hvis du ikke finner gode vintersko til sykkelbruk kan det å bruke gode varme vintersko kombinert med flate pedaler gi bedre resultater. Skal man ut i marka om vinteren er det et must med skikkelige sko. Plutselig står man midt ute i dypsnøen med tynne sykkelsko og da blir det veldig fort kaldt.

Bekledning forøvrig er litt enklere. Man kan jo faktisk bruke det meste av turutstyr, men da gjerne modellene som sitter litt tett slik at de ikke havner i drivverk. Jeg har benyttet en del skibekledning da disse ofte har beskyttende elementer foran og luftende elementer bak. Dette er perfekt for oss syklistene. Det eneste er om man sykler i mye slaps for da vil baksiden av klærne bli utsatt for en del.

Så mitt forslag er at du vurderer sko, hansker/votter og hodeplagg til vinteren. Det gjør at du kommer til å få en mye mer behagelig sykkelvinter.