Asaklitt Track Pump

AsaklittPumpeProdukttester

Da jeg kjøpte håndpumpe hos Clas Ohlson for å prøve denne tok jeg også med meg denne fotpumpa. Som med Asaklitt Bicycle Pump er Asaklitt Track Pump et relativt billig alternativ med sine beskjedne 199kr. Som med forrige Clas Ohlson-test så er heller produktet til denne testen levert av Clas Ohlson, men kjøpt for egen regning.

Asaklitt Track Pump
Asaklitt Track Pump

Teknisk

Førsteinntrykket er at pumpen stort sett er på linje med andre pumper, men det domineres av plastikk. Størrelsesmessig er den på lik linje med SKS sin Airworx 10.0. Volummessig havner den på 25,4 PSI etter 10 pump, noe som gir den et volum på 271,5ml. Dette er noe under Airworx 10 som ligger på 322,2ml.

Asaklitt Track Pump
Asaklitt Track Pump

Pumpen har et dobbelt hode med en flippventil på. Denne skrur du i retning av den ventiltypen du har. Samtidig låser ventilen seg fast i ventilen du setter på plass i pumpa. Dette er en enkel og grei mekanisme, men den har en gigantisk funksjonsfeil. Når du setter prestaventilen inni ventilhullet sitt så begynner dekket umiddelbart å lekke luft og det gjør det til du har fått låst ventilen godt på plass. Dekket var tilnærmet flatt før jeg hadde fått låst ventilhodet godt nok på plass første gang.

Ellers er det ikke stort å utsette på pumpa. Den pumper som den skal og gir godt med luft. Ventilhodet holder også tett slik det skal.

Utseende og kvalitet

Selve pumpa er ikke noen revolusjon designmessig. Den har to enkle fotpedaler for å holde pumpa på plass på gulvet og et ergonomisk grep som gjør det behagelig å pumpe luft. Trykindikatoren står enkelt plassert slik at man kan følge med på trykket når man pumper. Testene jeg har gjort viser også at pumpa er relativt bra på å angi korrekt trykk.

Resultat

Dette er ei midt-på-treet pumpe til en meget behagelig pris. Skal du ha ei pumpe stående for å fylle på litt luft i ny og ne, så er nok denne god nok for de fleste anledninger. Skal du derimot sette opp sykkelen din slangeløst ville jeg valgt ei pumpe med mye større volum.