#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Annølkammen

Av Christian Jensen2. september 2018

Annølkammen Orkdal Turer

Utsikt over Gjølme
Utsikt over Gjølme
  • Lengde: 16,9km
  • Underlag: 33% asfalt, 14% grusveg, 53% traktorveg og sti
  • Høydeinfo:
    • Høydeforskjell: 501m
    • Stigning: 591m
    • Hellning: 591m
  • Passer til: Personer som har lyst til å utfordre seg selv litt på høyde. Turen opp er relativt beskjeden teknisk, men noen utfordringer er det her og der.

Beskrivelse

Annølskammen Høydeprofil
Annølskammen Høydeprofil

Denne gangen tar jeg utgangspunkt i en av de nedlagte industriområdene i Orkanger. I skrivende stund er eksempelvis Europrisbygget på Laksøra tomt. Turen går i retning Gjølme og herfra sykler man opp mot skolen og velger Tungbakkan opp mot turområdet over Gjølme.

Turområdet er godt skiltet og løypene er fint merket med nye skilt. I begynnelsen er det grovsteinet traktorveg som klatrer jevnt og fint oppover åssiden. Når man passerer Skorva begynner ting å flate litt mer ut og etter Maritmyrbakken blir traktorvegen til sti. Her følger man skilting mot Annølkammen.

Hvis det er vått føre så blir det veldig vått oppover og det er tungt å sykle her. Heldigvis er det lagt ned noen langsgående klopper her og der og det hjelper på. På toppen av Annølkammen er det flott utsikt. Det er det forsåvidt på veg oppover også. Så jeg anbefaler å ta med kamera og ta en del bilder både opp og ned.

Annølkammen er en flott tur å ta på en finværsdag eller ettermiddag.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar