#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Klopper

Av Christian Jensen1. august 2018

Klopper Teknikk

Kloppesykling
Kloppesykling

Det finnes mange former for trening. Man kan trene på styrke, kjernemuskulatur, teknikk en en rekke andre ting. Når jeg er ute i marka og sykler så er motivasjonen min å ha det artig. Om det da i tillegg er trening så er det bare en bonus.

Å sykle på klopper er muligens en av de bedre balanseøvelsene jeg gjør. Kloppene er somregel 148mm brede. Det er en liten hake med denne treningen og det er hvis kloppene er lagt med så mye mellomrom at dekket går i mellom. Da kan det i verste fall bli ødelagt bakgir eller ødelagt hjul. Derfor er det smart å stoppe før dekket kjører seg for fast. Hakket smartere er det å holde seg borte fra hullet mellom kloppene og heller holde seg oppå dem.

Har du ikke syklet klopper før så anbefaler jeg at du prøver. Det er god øvelse både for tålmodigheten og for balansen. Etter en 10-12 ganger på kloppene kommer du helt sikkert til å merke progresjon.

God tur!

 

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.