TF2 Ultimate Bike Grease

FettReklameTF2WeldtiteProdukttesterService og vedlikehold
TF2 Ultimate Bike Grease
TF2 Ultimate Bike Grease

En gang i blant begynner sykkelen og knirke. Og i jakten på denne knirken kan man finne på en del. Mitt tips er å legge på nytt fett i en del av slitedelene som eksempelvis kranklageret.

Så når anledningen bød seg så renset jeg ut gammelt fett fra krankhuset, kranklageret og akslingen. Så byttet jeg dette ut med TF2 Ultimate sin variant. Når man jobber med fett er det nærmest et krav å ha en form for doseringsenhet. Sprøyta som følger med i pakken fra TF2 er av det hendige slaget. Den er enkel å jobbe med og sitter godt i handa.

De er en stund siden jeg satte inn nytt fett på kranken nå og det beste måten å sjekke om ting holder mål, er å inspisere etter ei stund. Jeg har syklet nesten 750km siden jeg la inn nytt fett og det har vært både søle, snø, uttørket sand og kryssing av bekker.

Når jeg åpner opp og sjekker kranken er det fremdeles markante mengder fett igjen. Og det har ikke vært noen store problemer med knirking og manglende oppsmurte områder. Selv har jeg ikke prøvd så mange typer fett, men en ting er sikkert og det er at universalfettet man får kjøpt ikke skal brukes en gang til. Her er spesialfettet fra TF2 langt foran.

Over tid så synes jeg TF2 Ultimate fungerer bra. Som skrevet, så har jeg syklet 750km og ikke opplevd spesielle mengder knirking. Mengden fett som var igjen i kranken var også betryggende og fargen var rimelig nær den fargen som var på fettet når jeg satte kranken inn med nytt i begynnelsen av året. Jeg har ikke prøvd særlig mange andre merker, men min generelle anbefaling er at man holder seg unna billige universaltyper når man skal legge nytt fett i sykkelen sin.