SKS Twentyniner

PumpeReklameSKSTwentyninerProdukttester
SKS Twentyniner og Airworx 10.0
SKS Twentyniner og Airworx 10.0

Ute i marka er det om å gjør å få ei pumpe som er effektiv og lett. Gjerne så kompakt som mulig. Verkstedpumpa trenger ikke være hverken lett eller kompakt, men gjerne så effektiv som mulig. For mange år siden kjøpte jeg SKS Airworx 10.0 og den lever i beste velgående enda, men da SKS Germany sendte den velvoksne Twentyniner til testingen av sykkelpumpe så jeg at det var skjedd noen små forandringer.

SKS Twentyniner er ei voksen pumpe. Det synes ikke så godt når man ser på pumpa alene, men sammen med Airworx 10.0 så ser man at det er noen forskjeller. Klokka er mye større, fotbladene er mye større og selve pumpa er noe høyere. I tillegg kan den trekkes en del lengre ut en lillebroren.

Som navnet Airworx 10.0 kanskje røper, så kan denne pumpen fylle opp til 10 bar i dekket ditt. Twentyniner stopper på beskjedne 5 bar, men for stisykler og fatbiker er dette mer enn nok.

Twentyniner tar alle de tre mest brukte sykkelventilene og tilkoblingen er enkel. I tillegg følger det med to munnstykker for ball og badeleker.

Testgjennomføring

SKS Twentyniner håndtak
SKS Twentyniner håndtak

SKS Twentyniner er en av de større fotpumpene man kan få tak på. Den er stor og solid og står stødig på føttene sine. Du må faktisk være ganske lang i armene for å dra full nytte av pumpa for med sine 73cm høyde så blir den rundt 140cm meter høy når du trekker den helt ut. Og når du legger vekta på og pumper så går det utrolig fort. Pumpa oppnår et trykk på 44,1psi i testen.

Måten jeg har testet på er at jeg benytter et kammer med definert volum som jeg fyller med luft ved hjelp av pumpa. Airworx 10.0 oppnådde et trykk på 30,4psi i testen og jeg har brukt dette som referanse.

Twentyniner har et kalkulert volum på 467ml, med andre ord så vil du fylle et 29×2.4″ dekk til 20psi på beskjedne 25 pump. Skal du sette opp dekk slangeløst eller vil ha ei effektiv pumpe for store dekk, så er SKS Twentyniner absolutt å anbefale!