Hvordan vaske sekken

CamelbakDrikkesekkVaskeAnnetVedlikehold
Skitten Camelbak
Skitten Camelbak

Jeg ramler ned en skråning så barnålene fyker rundt ørene på meg. Like etter er det en tur innom et vått parti så vannet spruter. Og som om ikke det var nok så blir det gjørmebading rett etterpå når den lille søte bekken i stien blir større og treffer på et flatere område.

Resultatet er at sekken ser ut som om den har vært med på tur. Sykkelen har fått seg en skikkelig runde med skogsblanding den også, men det er ikke så farlig for den får seg en tur i hageslangen.

Klærne, som er minst like skitne, får seg en tur i hageslangen for så å bli lempet inn i vaskemaskinen for litt behandling der.

Sekken derimot, den blir stående igjen i boda og forblir møkkete. Neste gang jeg finner den så er det bare å børste av den litt også er den fremdeles litt skitten, men den skal jo bli skitten igjen så det gjør vel ikke så veldig mye.

Åpne alle rom og tøm sekken
Åpne alle rom og tøm sekken

Men av og til kan det være lurt å gi sekken en runde med behandling for å sørge for at den forblir hel den også. Ikke bare er det en del sand og støv som setter seg i selve stoffet, men sekken blir også full av svette opp etter ventilasjonskanalene på ryggplata. Bæreselene får seg også en omgang med svette i ny og ne.

Jeg oppsøkte Camelbak sine hjemmesider etter vaskeinstrukser og tenkte at det kunne være passende å dele det her med dere.

Det er ikke så fryktelig vanskelig og innebærer hverken så veldig mye såpe eller vaskemaskin, så dette klarer selv den som ikke har vaskemaskinsertifikat.

Du begynner ganske enkelt med å fjerne alle gjenstander i sekken. Har du regntrekk som enkelt kan fjernes så gjør gjerne dette også. Åpne alle lukkede rom slik at vannet kommer lettere til og ut igjen. Ta deg en tur ut på trappa og rist sekken mens du holder den opp ned. Det kan jo tenkes at det er en del skogsrester oppi også.

Finn frem dusjen og skur
Finn frem dusjen og skur

Selve vaskeprosessen er ikke så fryktelig vanskelig. Legg sekken inn i dusjen og spyl den mens du gnikker på de værste flekkene med hendene. Som regel så forsvinner skiten av seg selv bare du spyler litt hardt.

Og det hele er en relativt lett prosess. Det handler egentlig mest om å dynke sekken i vann og gnikke over partier som eksempelvis nedre del bak på sekken hvor mesteparten av sølespruten står på når man sykler.

Heng opp til tørk
Heng opp til tørk

Så til slutt er det bare å få helt ut mesteparten av vannet. Fest sammen hoftebeltet rundt en kleshenger slik at du kan henge sekken opp ned på eksempelvis dusjkabinettet eller ute hvis det er greit vær. Det viktigste er at sekken får henge en stund opp ned slik at alt vannet får kommet seg ut av sekken og at den tørker.

Sekken må gjerne henge et døgn og to før den er brukbar igjen. Spesielt hvis du har store puter som sekken skal polstre mot ryggen din med.

Det kan også være en fordel å sjekke produsentens hjemmeside slik jeg gjorde. Camelbak skriver blant annet at en del av garantien på sekken ryker om du putter den i vaskemaskinen.

Nå burde du være skodd for å vaske sekk selv. Lykke til!