#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Continental X-king 2.4 ProTection 29er

Av Christian Jensen18. juli 2018

Reklame

Continental X-King Dekk Produkttester

Continental X-king 2.4 innpakning
Continental X-king 2.4 innpakning

Rett før årsskiftet mottok jeg et sett med Continental X-King 2.4 ProTection 29er fra Tempo AS, den norske importøren av blant annet Continentaldekk til sykkel. Dette innlegget inneholder førsteinntrykket av dekkene og en oppsummering av hvordan jeg synes dekkene fungerer på det underlaget jeg sykler mest på i mitt nærmiljø.

I 2017 syklet jeg på en Intense Tracer T275C på 27.5″. Jeg har samlet meg noen erfaringer med denne, men i år har jeg gått over på en Intense Primer SL 29. Som kanskje navnet avslører er dette en 29″. Vandringen er en litt annen en og mulig jeg har et litt annet kjøremønster med denne sykkelen. Jeg kommer likevel til å trekke relasjoner til det dekket jeg kjenner og bruke referansene til både sammenlignbare 27.5″ og 29″ dekk.

Continental dekkanbefalinger
Continental dekkanbefalinger

Det begynner å bli en stund siden jeg kjørte Continental på sti. Den gangen hadde jeg utfordringer med at dekkene var relativt myke og dessverre riftet seg opp på grove stein. Spesielt terrenget i Trollheimen og rundt Oppdal med en del skifer var ødeleggende. Det blir virkelig spennende å se hvordan disse dekkene kommer til å fungere.

Planen min for testinga er, som forrige gang å skrive en del om hvordan jeg opplever det å montere dekkene og hvordan de føles i marka. Den mest objektive metodikken jeg får til å gjennomføre er dekkene i praksis. Derfor kommer jeg til å hente frem teststrekkene jeg brukte i 2017 også i 2018.

Førsteinntrykket

Continental X-king 2.4 vekt
Continental X-king 2.4 vekt

Continental har et utvalg av dekk, dessverre kommer ikke alle til det norske markedet. De mest kjente dekkene er nok Race King og i sykkelmiljøer går de faktisk bare under navnet RK. Jeg har fått tilsendt et X-King (X-king og Cross king er samme dekket) i 2.4 utgave. Det faller inn under All-Mountain (AM) segmentet og skal være hele 60mm bredt.

Dekket skal være en såkalt all-rounder og skal fungere greit på hardt underlag, fungere optimalt på blandet underlag og kunne brukes i løst og mykt underlag. Continental oppgir ei vekt på 740g og det er hyggelig å se at vekta faktisk tikker inn under det.

Selve dekket virker klissete og mykt i gummien. Det husker jeg fra tidligere Continentaldekk at de også var. Tidligere utprøvde dekk har ikke vært så klebrige som Continental sine er.

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Én kommentar til “Continental X-king 2.4 ProTection 29er”

Legg inn en kommentar