Angrepsposisjon

AngrepsposisjonGrunnleggende teknikkTeknikk
Angrepsposisjon
Angrepsposisjon

Når du er ute og farter på grus og asfalt så er den mest komfortable måten å sykle på å faktisk sitte på setet, men i marka så blir det noe litt annet. Når man sitter så har man fem kontaktpunkter og fordi du ikke har noen bevegelige ledd fra rumpa og opp til den sentrale kroppen, sitter du ganske stødig. Denne stødigheten fungerer i mot sin hensikt i marka. I marka ønsker du å komme over sykkelen til ei hver tid. Kanskje kompensere for en motbakke eller for en helning. Sitter du på setet får du ikke dette til.

Det enkleste du gjør er å reise deg opp. Hvis du begynner med å få fart på sykkelen bortover en sti eller en parkeringsplass for så å reise deg fullstendig opp med strake armer og strake bein. Pass på å strekk ut begge ben for da vil du naturlig få pedalene horisontalt for hverandre. Når du nå står oppreist med strake bein og armer merker du kanskje at dette ikke er en spesielt god posisjon. Svikt litt i armer og ben slik at de ikke er strake lengre. Nå står du over sykkelen, med pedalene vannrett for hverandre og svikt i armer og ben. Dette er et perfekt utgangspunkt for sykling i marka.

Jo grovere stien blir, jo mer behov har du for å bevege deg fritt over sykkelen. Setet er en av de elementene som står i veien for denne bevegeligheten. Hvis du opplever dette, så kan det være en fordel å senke setet litt.

Bevegeligheten skal komme deg til nytte når du kommer deg ut på stiene. Du kan gjøre mange feil i marka, men jeg tør påstå at alle feilene du gjør kommer av at kroppen ikke er riktig plassert over sykkelen. Er du i tvil om du står rett, så ta deg tid til å justere deg inn. Stive bein og armer, for så å svikte lett.