#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Uvex Jakkyl HDE

Av Christian Jensen7. juni 2018

Reklame

Helhjelm Hjelm Jakkyl HDE Søndagsposten Uvex Bekledning og beskyttelse Produkttester

Ute i terrenget

UVEX uten kinnbeskytter
UVEX uten kinnbeskytter

Jeg starter alle turene mine på flatene og klatrer oppover i fjellsidene for så å finne nedoverbakker som tar meg ned til flatene igjen. Da er det greit å ha en hjelm som fungerer i oppoverbakkene og som gir god lufting. Her kommer nok UVEX Jakkyl litt til kort. Den har nemlig ikke spesielt god lufting. Det vil si, den har lufting men i forhold til andre hjelmer så blir jeg varmere i denne.

Etter at jeg fikk ordnet tilpassingen skikkelig så fungerer hjelmen god. Den sitter bra og har fornuftig passform. Brillene jeg bruker fungerer godt med remmene og remmene i seg selv sitter greit under haka.

Så er jeg oppe på flatene og skal sette innover fjellene og finne meg en ny bakke å sette utfor. Og her begynner utfordringen for fullt. For i følge filmen skal jeg bare kunne ta frem kinnbeskytteren og sette den på. Det skal bare ta noen sekunder, men neimen om det gjør. For man skal sikte seg inn på to små spor på siden av hjelmen. Sporet er rett over øret og det er jo ikke mulig å se det. Nå tenker du sikkert at det bare er å plukke av seg hjelmen og sette på beskytteren. Det går forsåvidt, men jeg har ikke fått hjelmen til å sitte skikkelig når jeg tar den på igjen etterpå.

Klar for nedoverbakke
Klar for nedoverbakke

Men til slutt får jeg nå lurt beskytteren på. Og nedover går det riktig så bra. Det er muligens placeboeffekten som slår til, men jeg føler det går fortere med hjelmen på. Kanskje jeg tørr mer?

Så skjer det som alltid pleier å skje når jeg sykler tur. Jeg møter på folk og jeg hilser høflig som jeg alltid gjør, men denne gangen er det ikke det vennlige smilet og halloet i retur. Og jeg tror faktisk dette er ulempen med fullhjelmen. For man distanserer seg mer fra de man møter med fullhjelm og briller på.

Oppsummering

Jeg må si jeg liker hjelmen. I marka der jeg sykler er det nok en smule overdrevet, men er man redd for kinn og tenner og sykler litt over evne så er det greit å ha beskytteren. Jeg synes riktig nok det kommer med en aldri så liten ulempe, nemlig det å møte folk i marka. For jeg opplever flere ganger at folk har en mer fiendtlig holdning til hjelmen med en gang man får på seg beskytteren.

Det å få tilpasset hjelmen var forsåvidt greit, men ingen instruksjoner for hvordan man skulle tilpasse den. Etter litt prøving og feiling så satt den riktig så bra. Hvis jeg skal ut i marka hvor det ikke går så mye folk så tror jeg nok jeg velger å ha den med, men med en gang det er snakk om lengre og muligens varme turer så har jeg en hjelm som er kaldere. Og er det en lengre tur hvor muligheten for å treffe folk er tilstede så tror jeg faktisk jeg velger en hjelm uten beskytteren foran.

Legg inn en kommentar