TF2 Ultimate Lubricant spray

ReklameTF2WeldtiteProdukttesterService og vedlikehold
TF2 Ultimate Lubricant spray
TF2 Ultimate Lubricant spray

Dette året prøver jeg ut litt forskjellige smøremidler og TF2 Ultimate i sprayform er en av dem. Selve sprayen er enkel og grei. Man tråkker rundt litt på pedalene og får påført olje på kjedet.

Personlig synes jeg det kan bli litt mye gris med spraybokser og denne er ikke noe unntak. Det drypper på dekk og felg og er du litt uvøren så griser du på bremseskivene også. Det er ikke spesielt smart.

Selve olja er ikke av de mest klebrige typene. Det er teflon i den så oljen gjør at sykkelen din lager lite lyd. Etter to 20km runder i marka så er merkbart mye av oljen borte. Det er lite gris på kjedet etter at det er kjørt tomt for olje. Kjedet er også veldig rent etter at det er kjørt tomt. Så oljen er av den relativt tørre typen.

Når det har vart ca 40 kilometer, så må man i mange tilfeller ha med seg olje på turen. Da er ikke denne oljen rett å sykle med, men for de korte turene så fungerer den veldig bra. Jeg var ikke så spesielt fornøyd med denne og slitestyrken dens, derfor kommer jeg nok til å velge et annen produkt på lengre turer. Det jeg derimot liker veldig godt er hvor rent og fint kjedet og drivverket forøvrig er når jeg kommer hjem fra marka.

På de korte turene rundt om i marka her, så er det bare å huske på å få på olje før man sykler avgårde, men skal man på lengre turer anbefaler jeg ei flaske med noe litt mer holdbar olje og gjerne ei flaske som kan være med på turen. Til det har TF2 en liten prøvetakning det kan være verdt å ta en titt på.