Look X-track Race Carbon

KarbonLook X-TrackPedalReklameDelerProdukttester
Look X-Track Race Carbon montert

Look X-Track Race Carbon montert

Look har et bredt utvalg av pedaler og en del av dem er for terrengsegmentet. Jeg har testet X-Track Race Carbon en periode og presenterer her det inntrykket jeg har så langt.

Det er viktig for meg at sykkelhjulet.no oppleves som en objektiv produkttester og derfor opplyser jeg om at Tempo AS har sendt pedalene i anledning denne testen.

Førsteinntrykket og montering

Forpakning og pedal

Look X-Track Race Carbon forpakning og pedal

Det er mange ting som skaper et førsteinntrykk og det aller første er faktisk pakken produktet kommer i. Look har spandert en fin svart pappeske med en liten utsparing i slik at du skimter den ene pedalen inne i esken. Etter å ha fått av to tapebiter så er det bare å trekke ut esken. I esken finner man en liten instruksjonsfolder, to pedaler og en pakke med cleats (fester til skoene).

Når jeg skal montere pedalene må jeg faktisk prøve gjengene med fingrene, for det er ingen indikator på hvilken pedal som skal stå på hvilken side. Dette er ikke noe stort problem, men det hadde gjort monteringen hakket lettere. Sammenlignet med Shimano XT-pedaler så er X-Track Race Carbon litt kortere i akslingen, men selve plattformen rundt innfestingen er litt større.

Tilpassing av skoen er like enkelt som hos Shimano. Skru på festet på ønsket plass og trø skoen i pedalen. Med nye skofester og nye pedaler er det hardt å få skoen inn. Og tilsvarende hardt å få den ut, men av erfaring så er det ikke mange inn og utfestingene som skal til før skoen glir lettere ut av festet, så jeg lar det være slik det er innstilt.

Første tur

Look X-Track Race Carbon innhold

Look X-Track Race Carbon innhold

Den første turen går uten store vanskeligheter. Det jeg var nødt til å gjøre var å stille skofestene lengre inn på skoen slik at skoen kom litt lengre ut på pedalen. Borrelåsfestene på oversiden av skoen subbet nemlig borti krankarmen på vei rundt. Har du litt store sko (jeg bruker størrelse 43) så kan det faktisk tenkes at du kommer borti krankarmen og ikke får til å gjøre noe med det.

Det jeg legger merke til er at plattformen på pedalen er større enn pedalene jeg har hatt så langt. I tillegg er plattformen noe tettere opp mot skoen så man kan faktisk kjenne større angrepsflate igjennom skosålen. I tillegg er plattformen såvidt glatt at det ikke nytter å stå på pedalen uten å feste seg inn. Jeg har hatt for vane å klipse meg ut i enkelte gufne områder, men det blir det slutt på nå.

Jeg kommer til å sykle med disse pedalene en del denne sesongen. Første inntrykket er stort sett veldig bra, men som sagt så er de litt tettere enn Shimano sine og vil derfor kunne by på utfordringer hvis man har store sko. Det som blir ekstra spennende er å se om pedalene i karbon tåler den tøffe behandlingen de får når jeg tar dem med på fjell tur.