Treningsopplegget

Trening

Jeg har for alvor begynt treninga og så langt fungerer det riktig så bra. Har du gått glipp av starten? Les deg gjennom de første innleggene da vel.

Garmin Fenix 3 og pulsbelte

Garmin Fenix 3 og pulsbelte klar til innsats

Nå skal det trenes

Jeg har stort sett vært på sykkelsetet i forbindelse med koseturer. Jeg har selvfølgelig trent litt for å holde meg i form og for at turene skal bli morsommere. Tilbake i 2011 hadde jeg noen små ambisjoner om å komme meg med på et par ritt, men det ble ikke noe av.

I fjor var jeg så heldig at jeg fikk meg en tur til Hafjell. Nedover bakkene der hentet jeg inn et par og passerte dem etterhvert. Det gav litt mersmak og jeg vurderer derfor å melde meg på noen ritt i år for å ha noe å trene mot.

Les mer om mine ambisjoner her

Treningsplanlegger

Når man skal trene så er det en fordel å kunne holde følge med hva man faktisk holder på med. Hvor bra er egentlig treningen og gir det resultater. Jeg har mål dette året om å komme meg med på et par ritt. Jeg skal gjennomføre, men noe mer enn det har jeg ikke mål om. Det jeg i første omgang skal få med meg er mengden jeg trener. I tillegg til det har jeg lyst å se en form for forbedring med det jeg holder på med.

Får jeg til det på et vis i Garmin Connect?

Craft treningstøy

Craft treningstøy

Sykkelveier om vinteren

Sykkelveier om vinteren

En måned med trening

Det er ikke den beste delen av året å trene ute på, men fast bestemt på at jeg skal klare å komme meg i form, så har jeg syklet i hele januar og hele februar. Bakkene er dekket med is og snø, toppet med piggdekk og heftig bekledning så blir ikke dette spesielt strømlinjeformet. Trening er uansett trening, så hvordan er situasjonen etter en måned?

To måneder med trening

Tiden går for og i slutten av denne perioden har det også vært påske. I påska blir det noe alternativt, men heldigvis har jeg kommet meg mye ut, både med familie og i treningsøyemed. Det er fremdeles godt med snø i området her hvor jeg bor, så det er begrenset for hvor mye jeg får til å sykle. Likevel har jeg klart å runde de planlagte målene mine for mars og det er jeg veldig fornøyd med.

Treningstur i påska

Treningstur i påska