Meld deg på kurs

KursAnnet

På sykkeltur innover Jøldalen

Hei!

Funnet frem sykkelen igjen? Eller kanskje du har kjøpt deg en ny? Uansett er du velkommen til Sykkelglede i marka. Dette er kurset for deg som har lyst til å bli bedre kjent sykkelen og hvilke muligheter den har.

Målet med kurset er at du som deltager, skal finne ut av om markasykling er noe for deg. Det er ikke alle som ender opp som sykkelfrelste, men sjansen er der. Jeg tror det at to timer med noe man liker, gir mye bedre resultater enn 30 minutter med noe man ikke liker. For meg handler det ikke om å slite meg mest mulig ut, eller konkurrere om en plassering. Jeg er på jakt etter de gode stundene. De stundene der man bare har det bra. Kunne du tenke deg på prøve det? Bli med meg på kurs da vel!

Kursinnhold

Dag 1

Vi møtes Ulvåsen (Orkanger) og sykler en tur sammen. Hensikten er å bli bedre kjent med gruppa og kursholder. For at du som deltager skal få mest mulig ut av kurset, er det viktig å kartlegge ferdighetene. Derfor tar vi oss inn på noen greie stier uten for mye utfordringer. Vi stopper og prater litt teori underveis. Husk at hensikten er hele tiden å ha det gøy.

Dag 2

Vi møter på Ulvåsen igjen og sykler en tur sammen. Denne gangen går vi mer teoretisk til verks. Teori fungerer sjelden uten praksis, så derfor skal det prøves mye. I dag begynner vi med litt oppoverbakker, girvalg og teknikker, men oppoverbakker leder inn i nedoverbakker. Vi tar det rolig og tilfører enkle elementer og hindringer som kan komme underveis. Vi prøver oss på noen skråninger og begir oss ut på en lengre teknisk oppoverbakke for å teste flere teorier i praksis.

Dag 3

Nok en gang møter vi på Ulvåsen og sykler en tur sammen. Vi henter inn elementer fra de to forrige dagene og prater oss igjennom de ulike delene mens vi sykler. Det å svinge er en elementær sak, men det er mange måter å angripe en sving på. I dag skal vi se på nærmere på svinging. Svinging uten fart er ikke spesielt morsomt. Teori og praksis møtes nok en gang.

Dag 4

Den store oppsummeringsdagen. Denne gangen skal vi teste oss i en lengre utforbakke og da krever det en lengre oppover. Typisk for slike turer er transportetappe etterfulgt av over-fjellet-etappe for så å nyte en lengre nedoverbakke.

Hva trenger du?

Det du trenger er i første omgang en terrengsykkel. Det spiller ingen rolle om du har en Biltema-sykkel eller en spesialbygget utgave, det viktigste er at den har fått litt vedlikehold. Før vi legger ut på første tur sjekkes bremser, drivverk, dekk og ramme. Ved alvorlige mangler, nektes du deltagelse. Er du i tvil så ta kontakt.

Sikkerhetsutstyr er viktig. Hjelm er et minimum. Det kan være en fordel med sykkelhansker. Man blir ofte litt svett i hendene og hanskene sikrer grepet mot styret. I tillegg kan det være godt å ha noe mellom håndbaken og bakken om man skulle være uheldige. Vi skal ikke begi oss ut på noen alvorlige utforkjøringer, så annen beskyttelse er strengt tatt ikke nødvendig. Er du likevel i tvil, så ikke nøl med å ta kontakt.

Drikke og en liten sjokolade eller annen energitilførsel. Det er lurt å ha med seg drikke for å holde ut. Skulle energinivået falle, så vil en liten sjokoladebit være fornuftig. Det er litt væravhengig, men det er uansett viktig med behagelige klær. Gjerne treningsklær eller sykkelklær. Går man for lange bukser, så er det greit at de sitter noenlunde tett. Hvis ikke havner de i fremgiret og det blir bare knot.

Deltageravgift

Du får alle fire ettermiddagene for 499kr. Deltageravgiften skal være betalt senest 5 virkedager før kursets første dag, som også er da det kreves bindene påmelding. Betalt beløp refunderes ikke ved manglende oppmøte. Vi bruker i utgangspunktet Vipps som betalingsløsning.

Meld din interesse i dag!

(Ikke bindende)

[contact-form to=”christian@livetute.no” subject=”Kurs: Sykkelglede i marka”][contact-field label=”Navn” type=”name” required=”1″][contact-field label=”Epost” type=”email” required=”1″][contact-field label=”Mobiltelefon” type=”text” required=”1″][contact-field label=”Sykkeltype” type=”select” options=”Terrengsykkel med dempegaffel (<120mm),Fulldempet terrengsykkel (<120mm),Fulldempet terrengsykkel (120 -> 150mm),Fulldempet terrengsykkel (150mm+)”][/contact-form]