Dirt wash bike cleaner

ReklameProdukttesterService og vedlikehold
Dirt Wash Bike Cleaner

Dirt Wash Bike Cleaner

Når våren gjør sitt inntog er det mang en sykkel som fortjener litt oppmerksomhet. Denne helga tok jeg meg tid til å rense opp litt. Jeg har har fått tilsendt en serie Weldtite produkter fra Tempo AS til testing.

Dirt Wash Bike Cleaner er en spray man skal ta på sykkelen, la stå i 30 sekunder og eventuelt gnikke lett før man spyler bort. Jeg har prøvd en del forskjellige produkter før. Noe virker sånn passe, mens andre virker ikke i det hele tatt. Selvfølgelig så er glatte flater enkle å få rene, men sykkelen er full av andre saker som gjørme som sitter godt fast og ikke minst oljekaker som kitter seg i kjedet.

Jeg satte opp sykkelen på stand og plukket av hjulene i anledningen siden jeg skulle bytte dekk samtidig. Det er alltid spennende å se hvor godt produkter fungerer og dessverre er det ofte langt fra lovet til sannheter i mange tilfeller. Under ser du en serie med bilder før jeg sprayet.

Som du ser sykkelen innsauset med sand og søle fra de siste turene jeg har hatt. Denne søla er av finkornet sand og leire som fester seg ekstra godt. Kjedet og bakgiret blir pakket i en kombinasjon av sand, leire og olje. Får denne sitte på litt så må man frem med et flatt skrujern og skrape av.

Jeg gjorde slik oppskrifta på flaska sa. Sprayet på, lot det stå litt (30 sekunder), gnikket litt med en svamp på de værste områdene og spylte av med vann etterpå. Og jeg må faktisk si at overraskelsen var tilstedeværende. Som forventet så forsvinner skitten på de områdene som er tilgjengelige og glatte. I krokene rundt om kranken forsvinner også møkka lett. Det som virkelig overrasker er at oljekankene også preller av. De er faktisk så løse og fine at man bare kan plukke dem av med hageslangen. Bremsestøvet rundt frembremsa er også helt borte. Sykkelen er faktisk så godt som skinnende ren.

Det er sjelden jeg lar meg overraske av slike produkter, men Weldtite sin Dirt Wash Bike Cleaner er faktisk veldig bra. Produktet har i tillegg en utsalgspris på rundt 100 kroner for en liter så er dette faktisk verdt kjøpet.