Beto Shock Supreme

BetoDemperpumpePumpeReklameShock SupremeProdukttesterVedlikehold

Det er mange pumper der ute og det skal litt til for å skille seg ut. Det skal litt til for å finne den pumpa man liker også. Beto har muligens gjort en liten genistrek med Shock Supreme, hvertfall hvis du er en av de som drasser med deg demperpumpe på de turene du er på. For Beto Shock Supreme er ikke bare ei vanlig dekkpumpe, men den fungerer også som ei demperpumpe og kan skilte med opp til 300psi trykk. Det skulle være tilstrekkelig for de fleste dempere og setepinner.

Denne pumpa er sendt til Sykkelhjulet.no fra Beto i forbindelse med denne artikkelen/testen.

Beto Shock Supreme trykkmåler
Beto Shock Supreme trykkmåler

Teknisk

Som sykkelpumpe er nok ikke Beto den kvasseste pumpa du kan kjøpe. Med sine 216g er den langt over gjennomsnittet i vekt og når det praktiske volumet i pumpa havner på 15,3psi i testen, så er ikke dette så veldig mye å rope hurra for (fremgangsmåte for testing kan du lese om her). Med det snevre volumet denne pumpen har, hadde det vært synd om den ikke hadde noen ekstra finesser. Og heldigvis så har den nettopp det. Pumpa kan faktisk brukes som demperpumpe og sykkelpumpe og da er jo faktisk vekta noe å tenke på likevel. For ei demperpumpe er ganske stor og solid. Det er gjerne snakk om i nærheten av 200g (Rockshox sin veier 241g). Da begynner plutselig de 216 grammene å bli svært interessante likevel.

Utseende og kvalitet

Beto Shock Supreme
Beto Shock Supreme

Pumpa er relativt beskjedent pakket til et stykke kartong. To enkle strips som må klippes holder pumpa til kartongen. Det er forøvrig også festet skruer til noen plastikkdeler slik at ikke flaskeholderfestet forsvinner. Jeg er litt usikker på om jeg ville hatt ei så stor pumpe festet permanent til sykkelen ved siden av drikkeflaska, men muligheten er ihvertfall der.

Beto Shock Supreme er ei stor pumpe. Gummierte områder sørger for at pumpa ligger godt i hånda. Det er også en veksling mellom høyt og lavt trykk på pumpehåndtaket. Dermed er det åpnet for både pumping av dekk og dempere. Pumpa er utstyrt med knapp for å redusere trykk på dempere (den røde) og en passe lang slange med både presta og schrader-ventil på.

Jeg kan ikke gi helt slipp på det faktum at pumpen kan brukes til både dekk og dempere. Det å erstatte to middels produkter med et kvalitetsprodukt ser jeg på som en fordel. Det jeg liker godt med Shock Supreme er at det er få deler som stikker ut. Det gjør at den er enkel å få opp av sekken om det er der du velger å legge den.

Resultat

NavnVekt50 rep pumpAntall pump for 29×2.4
PSIRef MB*Volum20 PSI30 PSI
Lezyne91g15994,132,5371 rep478 rep
Asaklitt Bicycle Pump99g20,31007,543,4275 rep355 rep
Beto EZ Telescope96g16,2994,135,1343 rep443 rep
Beto Shock Supreme216g15,3994,133,15363 rep469 rep
Beto Transformer 17173g30,2994,165,43184 rep238 rep
SKS Airboy XL93g12,7994,127,52438 rep565 rep
SKS Super Short104g15,7994,134,02354 rep457 rep

Det første jeg legger merke til er, som skrevet, vekta. Tyngden gjør at pumpa føles solid og man tørr å ta i et tak når det pumpes. Det at man skrur pumpa fast til ventilen gjør at man har begge hender fri til å pumpe med. Dette gjør pumpinga overkommelig, for med bare 15,3psi i testen, så må man pumpe noen ganger for å få opp trykket på et stort dekk. Mitt referansedekk avslører at det skulle hele 363 pump til for å komme oppi 20psi.

Jeg vil ikke anbefale pumpa om du bare skulle ha den til å pumpe dekk med, men er du på jakt etter ei pumpe som kan erstatte både pumpe og demperpumpe så er denne pumpa en god løsning. Du får like god pumpeeffekt fra en av de billigere pumpene med under halve vekta, men du kommer ikke til å få ei pumpe som klarer å pumpe dempere.