Fullhjelm til stisykling

HelhjelmHjelmStiBekledning og beskyttelse
Uvex Jekkyl HDE på hodet

Uvex Jekkyl HDE på hodet

De siste årene har jeg jaget nedover stier og blitt mer og mer vandt med svingene og farten. At bakhjulet slipper og at sykkelen slenger litt, er jeg vant med. De glatte partiene jeg synes var skumle før, kommer jeg ganske lett over nå. Og etter hvert har tanken slått meg at jeg kanskje burde tenke på hvordan jeg beskytter meg.

For en del år siden kjøpte jeg meg en ny hjelm som skulle dekke litt mer av bakhodet. Det ble litt varmere, men det var naturlig å bytte hjelm når den gamle nærmet seg 5 år. Jeg har prøvd litt beskyttelse, uten alt for mye hell fordi denne ble alt for varm å ha på seg på tur.

I år prøver jeg fullhjelm for første gang og det er jo i og for seg spennende. Det er et stykke mellom den kjente downhillhjelmen og denne typen fullhjelmer. Hjelmene har kinnbeskyttelse som skal sørge for at ansiktet ikke ødelegges hvis man er uheldig og krasjer.

Bak en fullhjelm er ansiktet mer gjemt og det har både positive og negative sider. Det å få beskyttelse er bra, men det å gjemme seg behøver ikke være så veldig bra. For folk man møter har en tendens til å like å se ansikter. Det er ikke noe de uttrykker, men et vennlig smil og kanskje et stopp med litt prating gjør at folk blir vennligsinnet til oss syklister. Det å gjemme seg bak en kinnbeskytter kommer til å gjemme bort smilet og jeg tror at smilet er innledende til mang en tanke om at syklister ikke er så ille like vel.

Nå er det ikke sånn at man nødvendigvis skal tenke på folket rundt seg og hvordan man ser ut. Det viktigste er tross alt å beskytte seg selv. Det er billigere med en hjelm enn det er å bygge opp igjen 3 tenner og få et kinnbein til å gro. Likevel tror jeg nok det er fornuftig å velge kinnbeskytteren med omhu og styre unna den travleste utfartsåren i skogen på en søndag.

Hva tror du?