Beto QikFix Supreme

BetoCO2MultiverktøyReklameProdukttesterVedlikehold

På sykkelturer kan det skje så mye rart og da er det greit å ha verktøy med seg. Det nytter ikke å drasse med seg hele verktøyskrinet i sekken og da er det hendig å ha et multiverktøy. Beto QikFix Supreme er sendt til Sykkelhjulet.no fra Beto i forbindelse med denne testen.

For mange så er multiverktøy bare et multiverktøy, men for de som har syklet en del og vært ute for uhell er det mer enn som så. Multiverktøyet er skillet mellom fortsatt sykkeltur og tusle slukøret hjem. Hvis ikke du klarer å fikse bakgiret når girøret har bøyd seg, eller får byttet og strammet opp ei ødelagt eike, ja da kommer man ikke stort lengre.

Den siste tiden har jeg brukt Beto sin QikFix Supreme og det har sine fordeler og sine ulemper. I forhold til min gamle traver Lezyne, så er ikke vekta stort endret. Lezyne veier 125g mens QikFix Supreme veier 118g. Sistnevnte er hakket mer kompakt.

Jeg er litt opptatt av å ikke drasse med meg unødvendige ting og et sykkelverktøy som er stort og som i tillegg har mye rart på seg, ser jeg ikke poenget med.

Beto QikFix Supreme

Beto QikFix Supreme utslått

QikFix Supreme inneholder hele 18 forskjellige funksjoner. Det er to standard torx (T25 og T30), fem innvendige sekskanter (2mm, 4mm, 5mm, 6mm og 8mm), to skrujern (flatt og Philips), fire eikenøkler (3,23mm, 3,3mm, 3,45mm og 3,96mm), spesielt Mavic-verktøy, 10mm fastnøkkel, kjedekutter med kjedeholdere og til slutt CO2 dyse. Teller man kjedeholderene og kjedekutter hver for seg blir det 18 forskjellige.

Jeg har sett over verktøyet og det er et par ting jeg ikke trenger. Den delen som tar mest plass på selve verktøyet er nok CO2-patronholderen. Ellers er det riktig kompakt og har de mest brukte verktøyene jeg trenger på tur.

Kvalitetsmessig er verktøyet bra. Jeg liker at det ikke er noen løse deler man kan miste når man står og fikler i myra. Lengden på verktøyet gjør at man får litt moment. Og det at man kan vri nøklene 90 grader i forhold til hånden, gjør at man kan ta i litt om noe sitter litt fast.

Løsningen med eikenøkler på selve fastnøkkelarmen har jeg sett før, men avstanden fra selve verktøyet og ut til de to innerste størrelsene er for kort. Det blir tilnærmet umulig å stramme eikene. Noe bedre blir det om man skrur ut nøkkeldelen helt slik at man kommer bedre til.

Mellom verktøyene står det små sleperinger som sørger for at ikke hele arsenalet av verktøy blir med ut når man tar opp et av dem. Det tyder på at Beto har tenkt når de har designet dette verktøyet.

Jeg tester det som sagt en periode nå og foreløpig har jeg ikke fått brukt for det i kampens hete. Det trives godt i lomma og i sekken. Ingen skarpe ubehagelige kanter. Står du og vurderer verktøy, så kan Beto sitt være et godt alternativ. Spesielt hvis du bruker CO2-patroner.