Sykkelpumpa

AirworxGulvpumpeMå haPumpeSykkelVedlikehold
SKS Airworx 10.0

SKS Airworx 10.0

Jeg er faktisk litt usikker på hvor mange sykkelpumper jeg har liggende hjemme, men jeg vet at jeg har to i drift og at jeg er totalt avhengig av å ha dem. Ei stor gulvpumpe og ei lita pumpe som blir med meg på tur. En ting er sikkert, og det er at sykkelpumpa er en av de mest sentrale vedlikeholdproduktene man kjøper når man er sykkeleier. Det går jo selvfølgelig an å rulle opp på bensinstasjonen og fylle luft, men det er utrolig upraktisk når dekket er flatt.

Det finnes en stor mengde sykkelpumpevarianter, men det er to segmenter man gjerne deler dem inn i. De man har med seg og de man har hjemme. Den store forskjellen er vekt og volum. Vekten spiller en stor rolle hvis man skal ha med seg pumpa på tur. Derfor er det få som sleper med seg ei fotpumpe i fjellet. Volumet er gjerne todelt. Pakkvolumet handler om hvor stor plass pumpa tar i sekken og pumpevolumet handler om hvor fort dekket blir fullt om man begynner å pumpe.

Og slik ender jeg altså da opp med to pumper. Ei stor tung ei som står hjemme og sørger for at pumping av dekk går fort, og ei lita søt ei som blir med på tur.