#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Demperpumpa

Av Christian Jensen28. februar 2018

Bakdemper Demper Må ha Støtdemper Vedlikehold

Demperpumpe
Demperpumpe

Jeg har noen verktøy og hjelpemidler for å vedlikeholde sykkelen. En av de aller viktigste her er demperpumpa. Man skulle kanskje ikke tro at den hadde noen spesielt stor betydning, men for en som sykler i mange forskjellige temperaturer og som i tillegg liker å sykle på forskjellige måter, så er det et must. Demperen har forskjellig karakteristikk basert på mengden luft. Når luft i tillegg er et medium som lar seg påvirke av temperatur og menneskekroppens vekt er lettpåvirkelig, da er det viktig å kunne gjøre gode justeringer av demperne sine.

En demperpumpe er nødt til å kunne vise trykket, med mindre du har andre enheter som gjør det da, eksempelvis en Quarq Shockwiz. I tillegg må den kunne håndtere trykket du skal ha i demper og gaffel. Noen av bakdemperene krever faktisk opp mot 350 psi. Ved såvidt høye trykk er det vesentlig at pumpa er solid bygget.

En av de tingene jeg gjerne har med meg i sekken er derfor nettopp demperpumpa.

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: