Demperpumpa

BakdemperDemperMå haStøtdemperVedlikehold
Demperpumpe

Demperpumpe

Jeg har noen verktøy og hjelpemidler for å vedlikeholde sykkelen. En av de aller viktigste her er demperpumpa. Man skulle kanskje ikke tro at den hadde noen spesielt stor betydning, men for en som sykler i mange forskjellige temperaturer og som i tillegg liker å sykle på forskjellige måter, så er det et must. Demperen har forskjellig karakteristikk basert på mengden luft. Når luft i tillegg er et medium som lar seg påvirke av temperatur og menneskekroppens vekt er lettpåvirkelig, da er det viktig å kunne gjøre gode justeringer av demperne sine.

En demperpumpe er nødt til å kunne vise trykket, med mindre du har andre enheter som gjør det da, eksempelvis en Quarq Shockwiz. I tillegg må den kunne håndtere trykket du skal ha i demper og gaffel. Noen av bakdemperene krever faktisk opp mot 350 psi. Ved såvidt høye trykk er det vesentlig at pumpa er solid bygget.

En av de tingene jeg gjerne har med meg i sekken er derfor nettopp demperpumpa.