Ute og sykler

SykkelTurSykkellektyre
Ute og sykler

Ute og sykler

Lars Erik har vært ute på sykkeltur igjen. Ikke den vanlige turen ned til jobb eller runden rundt Jonsvatnet, nei denne gangen tok han like greit turen rundt hele Norge. Og det over totalt 76 dager. Derav tittelen Ute og sykler – Norge rundt på 76 dager. Jeg var så heldig å få tilsendt boka i slutten av 2017, men dessverre så har den måttet vente ei stund på grunn av for mange forpliktelser. Nå når jula tok til fant jeg ledige stunder og har tatt meg tid til å sluke hvert eneste ord fra perm til perm.

Det er alltid artig å lese gode reisefortellinger, men det er sjelden bøkene er gode og i tillegg handler om det å reise med sykkel. Når forfatteren bor et lengre steinkast (i den beryktede meglermålestokken) unna så identifiserer man seg muligens litt med boka og skribenten også. Det at bokas første sider beskriver ei gate jeg kjenner til, og at den første overnattinga antagelig er en av de stedene jeg selv har tenkt kunne ha egnet seg for overnatting, gir boka en flygende start.

Og Lars Erik skriver lett og ledig. Han trekker ut gode og mindre gode øyeblikk på sin ferd rundt Norges fjell og fjorder. Mange av sidene er beriket med flotte bilder. De er faktisk på kanten til irriterende bra, for selv glemmer jeg ofte å ta bilder av det som er fint.

Boka har virkelig mange fine skildringer og det er beskrivelser med innlevelse. Ikke beskrivelse med kjedelige lange metaforiske utredninger, men korte og gode. Man kommer inn i den stemningen og jeg får fryktelig lyst til å sykle når jeg leser om bragdene til Lars Erik.

Har du lyst å lese en annerledes reiseskildring så er Ute og sykler virkelig verdt å få med seg. Den er beriket med egne opplevelser og bilder. Den gjenspeiler også det jeg liker så godt med syklingen, nemlig gleden ved å sykle. Lars Erik legger ut på tur uten trening og beviser at det absolutt går an. Det er ikke sånn at man må være trent til hårfestet for å ha en sjanse til å nyte en tur på sykkel.

Takk for er flott bok Lars Erik :)

Boken kan du forøvrig få fatt på her