#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Skifte drev på XX1 krank

Av Christian Jensen28. januar 2018

Krank Krankdrev Krankstjerne XX1 Service og vedlikehold Video

Det å skifte drev på XX1-kranken er faktisk utrolig enkelt. Hvis du har utgaven med Direktemonterte drev, så blir prosessen en litt annen. Er du derimot en av de som har den tradisjonelle utgaven med spider, så er det snakk om minutter for å bytte drevene. På min 29″ bruker jeg 36T drev, men gikk ned på 32T når jeg skulle på lengre tur. Når kjedet er tilpasset 36T så trenger du stort sett ikke gjøre noe med kjedets lengde for å gå ned til 32T. På noen spesielle fulldempere så endrer den praktiske kjedetraseen seg såvidt mye at det kan by på utfordringer, men dette kan du enkelt teste med å bytte og gire ned til tyngste giret (minste tannhjul bak). Hvis kjede er slakt eller at bakgiret krøller seg for mye opp, må du stramme inn.

Jeg har laget en liten video som viser fremgangsmåten.

 

 

Artikkelen fortsetter under annonsenChristian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: