Sette inn styrelager

Cane CreekIntense cyclesLagerPrimer SLRammeStyrelagerTeknisk
Cane Creek nedre lager

Cane Creek nedre lager

Det å sette inn styrelager er ikke noe man gjør så veldig ofte. Det skjer somregel bare en gang i sykkelens liv. Noen ganger når man bytter gaffel og noen ganger hvis lageret er av typen som er så lukket at man må ut med hele opplegget for å få satt inn lagerskåler med utbyttbare lager.

Det absolutt viktigste når man skal presse inn et nytt lager, er at området der lageret skal stå er helt rent. Selv ei ny ramme kan være full av produksjonsstøv. Finn frem en fuktig klut og tørk opp støv og smuss. La det tørke godt før du presser lagerskålene inn.

Så kommer det store spørsmålet: Hvordan presser du det hele inn?

Det beste er om du har tilgang til ei skikkelig lagerpresse. Har du en venn eller en kollega som driver og skrur bil, så er det stort sannsynlighet for at han har noe slikt stående. Hvis ikke det er tilfellet, må du ut på markedet for å finne deg ei presse.

Cane Creek 10 øvre lager

Cane Creek 10 øvre lager

De spesielle sykkelpressene koster fort en 2-3000 kroner, avhengig av hvor mange forskjellige lagertyper de kan ta. Du kan klare å lage ditt eget verktøy med en gjengestav og et passende antall mutre og skiver. Skal man til med egenproduserte verktøy, må man passe på at verktøyet sentrerer lagrene skikkelig i ramma.

Hvis du er skeptisk til å gjøre denne jobben, kan du besøke et sykkelverksted og få dem til å gjøre det for deg. Eventuelt kan du be de som selger deg ramma om å gjøre det før de sender den.