Race Face Next SL G4

CinchDirektemontertKrankKrankdrevNext SL G4PressfitRace FaceProdukttesterTeknisk
Kranksettet med lager og direktemontert drev

Kranksettet med lager og direktemontert drev

Tanken var at jeg skulle benytte meg av Sram XX1-kranken jeg hadde liggende, men så viste det seg at BB30-formatet på kranken var vanskelig å få på plass i en Pressfit30. Etter litt sjekking av priser og kvaliteter rundt om på markedet, falt valget på en Race Face Next SL G4.

Jeg har brukt en del komponenter fra Race Face før. Jeg har veldig sansen for både seter, styrer og fremspring som de lager, men jeg har hatt til overs å prøve drivverket. Teknisk sett er det mange likheter, men Race Face har gjort noe genialt. De har laget en aksling med mange typer lager. Selv pressfit30 ramma får plass til det såkalte Cinch-systemet. Akslingen er 30mm i diameter og den innvendige diameteren i ramma er på 41mm. Det er mange fordeler med store akslinger. For det første er de potensielt stivere enn tynnere akslinger og for det andre er anleggsflaten større på den delen som tar opp vekten du presser ned med.

Cinch-systemet består av en låsering som festes og løsnes ved hjelp av Shimano sin tradisjonelle innvendige kranklagerbolt. Når du da trekker av den ene pedalarmen, så slipper du drevet eller edderkoppen (spideren) på plass og legger denne låseringen over etterpå. Sram på sin side har valgt å bruke tre små bolter til å feste den samme typen direktemonterte klinge.

I følge Race Face selv, skal kranksettet med 32t direktemontert drev, uten lager, veie 430g. Jeg måtte jo selvfølgelig legge delene på vekta for å sjekke. Mitt direktedrev på 30t veier 65g. Pedalarm uten aksling veier 145g. Pedalarm med aksling veier 221g. Beskyttelsesdelene (plastkopper og skiver) veier 13g. Uten beskyttelse veier kranksettet 431g. Med beskyttelse blir det 444g. Et litt mindre drev tatt i betraktning så bommer ikke Raceface så veldig her. Mulig settet er veid uten fettet som var smurt på inni koblingspunktene på kranken.

Førsteinntrykket av Race Face Next SL G4 er bra. Kranken virker veldig solid og stiv. Kranklageret jeg har satt på plass har fornuftige lagre og Cinch-systemet gjør det utrolig enkelt å feste nye drev. Jeg har vært litt frem og tilbake mellom 32 og 36 tenner på grusgampen, så Cinch-systemet vil gjøre det enkelt å bytte når jeg trenger det.