Race Face Cinch Kranklager

CinchKrankKrankakselKranklagerRace FaceDeler
Verkstedpresse klar for lagerpressing

Verkstedpresse klar for lagerpressing

Pressing av lager kan være en smule utfordrende. Har du ikke lagerpresse eller verkstedpresse, kan du alltids benytte gjengestag, muttere og skiver, men her er det mangel på sentrering. Derfor har jeg oppsøkt folk jeg kjenner som har verkstedpresser. Selv de små på 500kilo holder i masse vis, men har du en på 10-20tonn så er du absolutt sikret.

Hvis ikke du har prøvd ei verkstedpresse før, så er kranklager ganske fine å prøve på. Disse skal knapt ha press for å få satt dem på plass. Fremgangsmåten er stort sett å legge lageret på plass over området der man skal presse inn og jekke stempelet ned mot anleggsstykket og presse forsiktig inn.

Race Face Cinch Pressfit30 lager

Race Face Cinch Pressfit30 lager

Det viktigste er å gjøre som bruksanvisningen sier. Race Face anbefaler noe fett i overgangene mellom ramma og lagerhuset. Jeg bruker som regel Web Grease til slike ting. Legg på en og en av lagerskålene og pass på å sentrer skikkelig og press forsiktig. Bruk alltid mellomlegg slik at du ikke skader ramme eller lager.

Som jeg skriver, så er det viktig å legge på en av skålene først og presse denne inn. Legger du inn begge sidene og presser vil huset hvor lageret skal inn få muligheten til å bevege seg. Derfor legger du sykkelen ned mot et arbeidsstykke i tre eller plast og setter på en av lagerskålene og presser denne inn. Da har ikke ramma muligheten til å bevege seg annet enn at den sentrerer seg på det flate underlaget du jobber mot.

Som skrevet så er ikke det å presse inn lagerhus spesielt vanskelig. Det krever derimot at man har tilstrekkelig med verktøy. Et godt utgangspunkt kan faktisk være Biltema. Her har de lagerpresser til en fornuftig pris, men det blir gjerne mer enn 1000kroner uansett hva slags presse man skal kjøpe.