Piggdekkene er glatte

PiggdekkDekk
Piggdekk

Piggdekk

Før vintersesongen gjorde innrykk så var jeg ute i boda og la om til piggdekk på sykkelen. Bedre å være føre var og få det gjort ikke sant? Litt smalere enn de feite sommerdekkene, men nå med pigger. Da er man skodd for uhyggelige overraskelser rundt neste sving.

Jeg vet jo at man ikke skal sykle for fort om vinteren for piggdekkene sitter ikke så godt på is og snø som sommerdekkene sitter på stein og skogbunn, men det var jo ikke vinter enda så litt fart må kunne gå an.

Jeg fór rundt et par små grantrær og, swhoooop, der lå jeg på bakken og sprella. Jeg må jo si at jeg har hørt og prøvd det før, men det skjer rett som det er at jeg går på trynet de første turene med piggdekk på bar bakke. Piggdekkene er harde og lite føyelige. Røttene har

kanskje et lite lag med is på seg som er i ferd med å smelte. Den perfekte kombinasjon for å få rumpa ned på skogbunnen.

Nå lurer jeg på om det beste faktisk er å vente til vinteren gjør seg gjeldene med masse is og snø før det blir pigger. Da vet jeg hvertfall at dekkene ikke holder.

Hvordan er erfaringene dine her?