Alternative vinteraktiviteter

SkiVinterTrening
Smørefrie ski

Smørefrie ski

Jeg må innrømme det at jeg ikke er så veldig mye ute med sykkel om vinteren. Jeg har drømt om å få meg fatbike helt siden jeg prøvde første generasjon av Nakamura, men det har liksom ikke falt seg slik. Jeg finner heller frem skiene mine og går på dem.

Jeg kan skryte på meg å ha tilbakelagt en relativt lang distanse på ski, men det er ikke så fryktelig mye teknikk eller fart på meg. Derimot så er det krefter i kroppen til å trekke med seg en del. Derfor finner jeg frem ski og staver og tar meg en tur opp i marka. Det blir som regel i kombinasjon med hodelykter for det blir kveld og gjerne natt før jeg kommer meg avgårde.

Vel oppe i lysløypa finner jeg korteste og raskeste skispor til markaløypa. Så er det på med hodelyset og skli avgårde innover i mørket. Monn tro om elgen og reven lurer hva slags skapning som kommer pesende bortpå flata der. Med flakkende lys og dampende munn.

Jeg synes det er fint å gå på ski i marka i mørket. Man får et helt annet perspektiv på ting. Ikke ser man mer enn en 50-100 meter foran seg heller og da kommer de små utfordringene så fort at man må håndtere dem der og da. Nå er ikke farten min overraskende bra og der har jeg nok ikke annet enn meg selv å skylde på. Ski er vel noe jeg absolutt burde vedlikeholdt, men jeg holder meg mest på to hjul.

Det blir som sagt ikke så mye trening om vinteren, men jeg prøver. Hvilke alternativer finner du frem om vinteren?