#GledeMedSykkel
Sykkelhjulet.no

Tre tente lys

Av Christian Jensen17. desember 2017

Tips & Triks

Stålis i Bymarka
Stålis i Bymarka

Det er tredje søndag i advent og forrige søndag var jeg ute på kveldstur med lyktene mine. Når det er snakk om tredje søndag i advent, så må vi vel følge opp om turen forrige helg med en ny tur. Naturlig nok tenner vi tre lys denne kvelden og sykler avgårde.

De lokale stiene kan være tøffe i mørket med snø, men har du noen gang prøvd deg på områder du normalt ikke kommer frem på? Mange steder i landet vårt er barfrost et kjent fenomen. De våte myrene har fått seg noen netter med frost og har blitt harde som stein, eller hvertfall delvis harde som stein. Det kan nemlig by på utfordringer å sykle avgårde på det harde underlaget for så å plutselig gå igjennom det det ikke har frosset skikkelig til enda.

I kveld anbefaler jeg deg en lyktetur over nærmeste barfrostområde.

God tur!

Christian Jensen

Sivilingeniør, terrengsyklist og relativt datakyndig. Ble bitt av sykkeldilla i ung alder, men først i 2008 slo det ut for fullt. Krydrer gjerne tilværelsen med gåturer og skigåing. Har siden 2009 bidratt på Sykkelhjulet.no og gjør det fortsatt. Trives best i skogen på sykkel, gjerne med følge og kamerautstyr.

Legg inn en kommentar