Reparasjon og vedlikehold

BremseklosserBremserKjedeServicesykkelService og vedlikehold
Avid X0 Trail Bremseklosser

Avid X0 Trail Bremseklosser

Har du slitt ut sykkelen din i løpet av sesongen slik at du ikke får utnyttet siste gode delen av den?

Somregel er det slitedeler som bremseklosser og kjedet. Etter mange timer på hjul er det ikke så rart. Bremseklossene begynner å subbe og skrike som to metallflater som subber. Kjedet begynner å lage knitrelyder selv om det er vasket og nysmurt.

Ingen av delene er direkte farlig, men det kan føre til at klossene sliter ut bremseskiver eller felg. Kjedet kan slite ned kassetten og klinga. Derfor er det smart å bytte ut klossene og kjedet så fort som mulig. Hvis ikke kan det fort bli dyrt. Selve kassetten bør byttes en gang hvert tredje/fjerde kjede, forutsatt at du bytter kjedet minst en gang pr sesong.

Andre ting som knirker er også tegn på slitasje. De typiske knirkene kommer fra kranklageret. Andre litt dyrere knirk kommer fra hjullager og krever litt større innsats, men det oppstår skjeldnere.

Så anbefalingen min er å alltid ha en pakke klosser og et kjede i boda. Har du ikke det, kjøp to nå og sørg for å bytt det med en gang.