Dag 6 Geilo – Fagernes

FagernesFåvangGausaLangturSegalstadSvingvollSykkelturUstaosetValdresEkspedisjoner
Faktaboks
Beregnet Faktisk
Kilometer 126km 104km
Høydemeter 1815m 1084m
Tidsforbruk 8t 7,25t
Startpunkt Ustaoset Geilo
Sluttpunkt Fagernes Fagernes

Introduksjon

Dag 6 går fra Ustaoset til Fagernes. Første delen av dagen går nedover til Gol for så å stige over Golsfjellet. Omtrent halvveis begynner oppoverbakkene. Jeg regner med at jeg begynner å bli sliten nå, så jeg tenker å ta det veldig rolig.

Oppsummering av dagen

Våknet til frost i gresset så tok det rolig for å være sikker på at det var varmt nok når jeg skulle trille nedover mot Gol.

Det ble ganske fort varmt og turen gikk bra igjennom Geilo. Rett etter Geilo stod det et skilt om sykkelvei og det synes jeg jo er fint. Jeg svingte av på sykkelveien mot Ål og Gol og den begynte med litt nedoverbakke også bar det rett inn på grusveg.

Jeg hadde virkelig fått nok av grus og hadde mest behov for et par lette nedovermil på asfalt, men den gang ei. Det som var bra var at grusvegen stort sett fulgte jernbanen nedover. Litt opp og ned var det jo, men stort sett jevn nedover. Hovedvegen så jeg i det fjerne og den stupte ned og var stort sett flat etter det. Så kanskje ikke grusvei var så dumt like vel.

Til Ål kom jeg nå ganske greit. Etter det ble det asfalt til Gol og herfra ble det morsomt oppover. Ganske mange hundre høydemeter i 6% stigning var ikke helt det beina hadde lyst til i dag, men jeg tok tida til hjelp og kom meg opp.

Når omsider nedstigningen begynte på andre siden så ble det noen mil med trilling. Da jeg kom til Leira og skulle tråkke de siste kilometerne til Fagernes gikk jeg nesten på trynet. Beina var helt stivnet.

Jeg kom meg bort på hotellet og fikk meg et ledig rom. Kroppen er ganske sliten etter fjellene og jeg har bestemt meg for at morgendagen blir den siste etappen. Da går ferden over fjellet igjen til Lillehammer med buss. Derfra blir det tog til Trondheim og buss utover til Orkanger. Det har vært en topp tur og jeg har fått syklet fjellovergangene jeg planla å sykle, men transportetappene hjemover ble litt i meste laget.