Dag 1 Orkanger – Oppdal

Løkken VerkMeldalNakamuraNerskogenOppdalOrkangerSkaretSykkelturEkspedisjoner

Introduksjon

Faktaboks
Beregnet Faktisk
Kilometer 97km 99km
Høydemeter 1479m 1761m
Tidsforbruk 6,5t 6,5t
Startpunkt Hjem Hjem
Sluttpunkt Oppdal Oppdal

Turens første etappe starter i kjente omgivelser hjemme og oppover mot Oppdal. Orkdal er et flott sykkelområde, men til tider kan det være ganske værutsatt. Oppover mot Svorkmo er det relativt flatt og fint, men fra Svorkmo må man over mer kupert terreng for å komme til Meldal. Jeg valgte derfor å sykle veien som går over Løkken Verk. Denne er noe brattere, men mindre trafikkert av større kjøretøyer. I tillegg vil en bakke opp gi en nedoverbakke siden, og det kommer godt med for å få restituert litt.

Den store prøvelsen på denne etappen blir klatringa oppover fra Å til Nerskogen og videre over Skaret helt på slutten av dagen. Planen her er å ta tiden til hjelp og klatre rolig og forsiktig. Fra Skaret til Oppdal er det stort sett nedover. Det å la sykkelen trille noen kilometer er godt for selvtilliten dagen etterpå.

Som en kan se ut fra høydeprofilen, vil det være en teknisk vanskelig del midt på. Det hjelper heller ikke at store deler av dette partiet går på grusveg. Området fra rundt 50 kilometer og frem til 75 kilometer er den delen som går over Nerskogen.

Oppsummering av dagen

Dagen startet riktig så fint. Over Fannrem og videre mot Solbu var unnagjort uten spesielle problemer. Oppover mot Løkken begynte det å regne, men ikke spesielt mye.

Jeg nådde Løkken etter 1 time og 20minutter. Der hadde jeg ingen mellomtid, men rask hoderegning tilsa at det virket fornuftig. På lange turer er det ikke spesielt smart å legge opp til hurtigtogfart.

Rett før Meldal sentrum tok jeg til venste mot Stene. Nå hadde det begynt å regne ganske godt. Vekselvis grusveg og asfalt gjorde at det ble mye skit på sykkelen og klærne.

Det gikk ganske radig mot Å og når Å var passert var det på tide med en liten lunchpause. Jeg går for varm suppe på kopp for den kan gjøres klar om morgenen. Siden det regnet sånn, ble det en rask pause.

Så begynte klatringen oppover mot Grindalen. Først på asfalt og siden inn på den bratte grusvegen. Denne var i tillegg vasstrukken, så det gikk seint.

Likevel klarte jeg å komme opp og grus ble til asfalt. Ganske snart var Nerskogen Landhandel passert og siste innsats var Skaret. Jeg hadde akkurat tippet toppen da himmelen åpnet seg. Det høljet ned. Store bekker på vegen. Jeg var våt og skitten fra før av, men til og med regntøyet måtte gi tapt for denne omgangen. Jeg ble hvertfall renere, men god og kald i bonus.

Jeg kom meg tilslutt frem til Oppdal. Planen var å sykle gjennom, men når været var slik bestemte jeg meg for å booke ei natt på hotell.

Nå har jeg fått i meg en matbit og tatt meg tidenes lengste dusj. Håper på litt bedre forhold i morgen.

Dag 1/6 absolutt vellykket. Kroppen er i fornuftig form og sykkelen er ikke så alt for tung.

Over og ut fra Skifer Hotell