Prøvepakking

Drytech TurmatPakkePrimusTopeak JourneyTurmatEkspedisjoner

Jeg må innrømme at jeg er glad i system og lister. Så når jeg skal på tur, er det alltid ei liste som ligger til grunn for hvor ting skal legges. Med mange års erfaring innen pakking og det å få optimalisert pakkingen, så begynner jeg å ha relativt god kontroll på hvor jeg liker å finne ting.

Nå har det seg sånn at jeg skal få med meg rundt 23 kilo med oppakning på sykkelen. Det høres kanskje ikke så veldig mye ut, men jeg er avhengig av at alt får plass det jeg forventer at det skal få plass. Det er nemlig ikke alltid slik at pakkelister passer overens med den faktiske pakkingen. Derfor  begynner den møysommelige jobben med å få langt alt utover gulvet og testet om alle bagene faktisk kan ha det innholdet jeg har tenkt og at sykkelvogna faktisk kan ha alle bagene jeg har tenkt at den skal inneholde. Spesielt interessant er dette med mat for den tar som regel mye mer plass enn man tror.

Jeg tenker altså å sykle med sykkelvogn. Denne utgjør i seg selv noen kilo, men å ha vogna på slep er mye bedre enn å ha store bager på sykkelen. I vogna har jeg tenkt å plassere en stor pakksekk som fulgte med vogna. Oppi denne skal jeg har flere små pakksekker og en kjøkkenkasse. På selve sykkelen skal jeg i tillegg ha en setebag for diverse verktøy man trenger hvis sykkelen skulle havarere og tilgjengelig fra syklende posisjon skal jeg ha en bag med litt proviant. I tillegg skal jeg selvfølgelig ha med meg drikkeflasker på sykkelen.

I kjøkkenkassen skal jeg ha nødvendigheter som primus, gass, bestikk osv. Jeg velger en fast boks til dette for å ta vare på utstyret. Resten av utstyret skal i pakksekker.

For å få teltet raskt opp så taper jeg alle ledd for uten det leddet som havner på midten av stanga. Hensikten er å ha stanga ferdig tredd i teltet. Alt jeg trenger å gjøre da er å sette sammen midtre ledd for så å reise teltet. På grunn av bredden teltet får, så ruller jeg det bare sammen med stanga inni. Det går naturlig nok ikke i den originale bagen, men det blir lagt på toppen av tilhengeren i passende innpakning. Sovepose, liggeunderlag og silkepose blir lagt oppi en Arctic bedding. På pulkturer er arctic bedding genialt og det er ikke så værst på sykkelturer heller. Det eneste minuset er at sykkelvogna har dårligere plass enn pulken, så jeg må slippe ut alt luften i liggeunderlaget og brette beddingen fire ganger. Uansett så er teltet på plass med soveplass på under 5 minutter.

Resterende blir pakket ned i pakksekker. Disse er greit merket slik at jeg vet hva som skal hvor.